Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2010-09-14 11:00


Välkomna till en information om Alingsås lasaretts resultat i Nationella patientenkäten.

Alingsås lasarett får högt betyg när patienterna betygsätter vården!


Nationella patientenkäten visar att patienterna är mycket nöjda med vården vid Alingsås lasarett. Patienter upplever ett stort förtroende för oss och är mycket nöjda med vårt bemötande.

Under våren 2010 har samtliga verksamheter vid Alingsås lasarett deltagit i den första nationella patientenkäten som visar hur patienterna upplever kvaliteten i vården. Enkäten besvarades av personer som vistats på vårdavdelning eller besökt en mottagning under en viss period. Sammanlagt 1079 personer svarade av totalt 1727 tillfrågade, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 65,6 procent. 

Omkring 60 frågor ställdes i patientenkäten. De handlade bland annat om information, delaktighet, bemötande, väntetider och läkemedel. Alingsås lasarett har fått mycket höga poäng inom flertalet områden. Resultatet av enkäten kommer att ligga som grund för fortsatt lärande och utveckling av vår verksamhet.

Vid informationen deltar Ingvar Fridh, ordförande vid Alingsås lasaretts styrelse, Göran Farberger, vice ordförande Alingsås lasaretts styrelse, sjukhusdirektör Hans Holmberg, utvecklingschef Britha Sjöberg och Maria Wallmo, informatör/kommunikatör.  


Dag: 16 september
Plats: Utsikten, plan 6, Alingsås lasarett
Tid: kl. 12.15

Om Alingsås lasarett - Det lagom stora sjukhuset

Närhet, öppenhet, dialog och trygghet är viktiga ord på Alingsås lasarett - Vi är bra på närsjukvården, vi har bredden och fokuserar på helheten.

Vid lasarettet bedrivs sluten vård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi. Det finns Akut/Jourmottagning, operation, IVA och anestesi och smärtmottagning samt öppenvårdsmottagningar för gynekologi och öron. Lasarettet har en röntgenavdelning, en serviceenhet samt enheter för rehabilitering och specialistmottagningar.


 



Kontaktperson: Maria Wallmo, kommunikatör 070-319 66 48


Läs meddelandet som PDF