Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2010-02-25 10:14


Alingsås lasarett firar 100 år med Öppet Hus


Lördagen den 27 februari firar Alingsås lasarett 100-års jubileum med Öppet Hus för allmänheten. Vi bjuder in till en festlig dag med musik, utställning, kåserier & presentationer av verksamheterna.   – Vi kommer att presentera en ”resa” från dåtid till framtid med Alingsås lasarett i centrum, säger sjukhusdirektör Hans Holmberg.


Lyssna till pensionerade läkare och sjuksköterskor som ger en inblick i lasarettets historia och aktiva läkare som berättar om dagens moderna sjukvård. En utställning tar dig tillbaka i tiden genom att bland annat visa hur en sjuksköterskor kunde vara klädd förr. Titta också, med eventuell skräckblandad förtjusning, på dåtidens instrument som vi presenteras under rubriken Farliga prylar.      


Teknikens utveckling blir tydlig när du besöker Röntgen som denna dag inviger ett nytt röntgenlab. Det är ett multikonventionellt lab vilket lite förenklat innebär två lab i ett.   – Nu har vi möjlighet att undersöka både skelett, lungor, mage och tarmar i samma rum. Det är en unik kombination som vi är först i Sverige med, säger Jörgen Andreasson, verksamhetschef på Akutkliniken.


För barnen håller vi en speciell Nallemottagningen öppen. Ta med din nalle eller annat gosedjur till Barn och Ungdomsmedicinska mottagningen så undersöker vi och plåstrar om i fall det behövs. Barn och nyfikna vuxna har också chansen att se insidan av en ambulansbil.

Som besökare har du dessutom möjlighet att få träning i hjärt-lungräddning.

Sparbanken i Alingsås bjuder på fika i restaurangen.

Program
14.00 - 14.30 Invigning med tal & musik
15.00 - 17.00 Kåserier & föredrag
14.30 - 17.00 Besök lasarettets mottagningar & Ambulansen

Välkomna!



Kontaktperson: Hans Holmberg, 0705-881668
Åsa Särlvik, Informatör, 076-792 66 46


Läs meddelandet som PDF