Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2009-02-19 19:00


Alingsås lasarett öppnar ny vårdavdelning för patienter över 80 år


Den 2 mars 2009 kl. 11.00 invigs lasarettets nya avdelning, ITVA 80+, en intagningsvårdavdelning med tio vårdplatser för patienter 80 år och äldre.

Patientnära vård skapar möjligheter

ITVA 80+ är en avdelning som riktar sig till patienter som är 80 år eller äldre. Patienterna har ofta särskilda behov då många patienter är sköra. Grundtanken är att arbeta patientnära och fokusera på det friska hos patienten. När man fokuserar på det friska hos patienter tar man tillvara på patientens fungerande funktioner. Man utgår från patientens behov och problem och på så sätt skapas fler möjligheter för patienten.

Nytt arbetssätt

På intagningsvårdavdelningen ITVA 80+ kommer man att arbeta i team där olika yrkesgrupper samarbetar och gör en helhetsbedömning av patientens behov. Arbetssättet kallas patientnära vård. Avdelningen kommer att samarbeta med primärvården och kommunernas äldreomsorg. Genom det nya arbetssättet förväntas patienterna få större möjligheter att själv kunna påverka sin situation och kortare vårdtider

14 dagars öppen retur

Efter sjukhusvistelsen har patienten 14 dagars garanti. Det innebär att patienten kan få komma tillbaka till ITVA 80+ om det inte fungerar i hemmet inom 14 dagar.

Nytt läkemedelsprojekt drar igång

Ett läkemedelsprojekt kommer att inledas i samband med starten av avdelningen, ”Förebygga läkemedelsfel i vårdens övergångar”. Syftet med projektet är att alla patienter ska ha en genomgång av sina läkemedel under vårdtiden. Det förbättrar informationen till patienten och underlättar vid rapportering till andra vårdgivare.

Den 3 mars kl. 8.00 öppnar ITVA 80+ för patienter.

 

 



Kontaktperson: Elisabeth Ingemarsson, avdelningschef ITVA 80+, telefon:0322-22 67 57


Läs meddelandet som PDF