Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2014-04-22 14:00


Pressinbjudan

Barn som anhöriga


I veckan startar arbetet med Barn som anhöriga på Alingsås lasarett. Barn som anhöriga är ett nationellt utvecklingsarbete av stöd till barn och unga i familjer där föräldrar eller annan vuxen i barnets direkta närhet har missbruksproblem, psykisk sjukdom, psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom/skada eller som oväntat avlider.

Medarbetarna på Alingsås lasarett och medarbetare i kommunerna i upptagningsområdet får i veckan ta del av ett regionalt stödmaterial för arbetet med Barn som anhöriga. Materialet har som syfte att underlätta för medarbetarna att följa 2 § i Hälso- och sjukvårdslagen som säger att ett barn vars förälder har en allvarlig fysisk sjukdom, skada, psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning, ett missbruk eller beroende eller avlider har rätt till information, råd och stöd utifrån sitt och familjens behov.

I samband med lanseringen av stödmaterialet påbörjas arbetet i verksamheterna för att sprida kunskap till medarbetarna på sjukhuset om hur de i det dagliga arbetet kan efterfölja lagen.

Media välkomna

Media hälsas välkomna att ta del av arbetet i samband med lanseringen av stödmaterialet för medarbetare på Alingsås lasarett och berörda medarbetare i kommunerna i upptagningsområdet, onsdagen den 23 april kl 14-15 eller fredagen den 25 april kl 12-13. Lokal: Mjörn, plan 7, Alingsås lasarett.

Mer information

Ytterligare information lämnas av processtödjare Patricia Kängström telefon 0322-22 63 36 eller regional projektledare Åsa Porathe Hälso- och sjukvårdsavdelningen telefon 0700-82 24 05.



Kontaktperson: Patricia Kängström telefon 0322-22 63 36


Läs meddelandet som PDF