Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2011-11-18 08:30


Det ska vara till nytta för patienten!


För nionde året i rad genomförs Kvalitetsseminariet på Alingsås lasarett den 24 november. Kvalitetsseminariet som instiftades med syftet att sprida kunskap inom sjukhuset har nu blivit en sporre i sjukhusets kvalitets- och utvecklingsarbete.

”På Alingsås lasarett gör vi mycket bra utvecklingsarbete och vi vill sprida kunskapen. Vår utveckling är till stor nytta för patienterna men också för våra medarbetare” säger Britha Sjöberg, utvecklingschef vid Alingsås lasarett. ”Förra året utökades seminariet med en postertävling för att lärandet ska bli större. Då får fler medarbetare möjlighet att sprida sina utvecklingsarbeten.” berättar Britha Sjöberg vidare.

I året seminarium  kommer vi att få kunskap om hur man i patientsäkerhetsarbetet arbetar med Global Trigger Tool (GTT) och om vården bakom kvalitetsregistret Swedhart, Sephia. Vi kommer också att lyssna till årets nominerade bidrag till Kvalitetspriset.

Nya arbetssätt inom vården

Årets två nominerade bidrag till Alingsås lasaretts kvalitetspris har fokuserat på nya arbetssätt inom vården. Det ena nominerade bidraget heter ”Hjärnvägen – På rätt spår”– och handlar om hur man inom strokevården har förändrat arbetssättet så att patienten snabbare får rätt vård. Det andra nominerade bidraget ”Uppföljning av höftopererade patienter” handlar om en förändrad uppföljning som ökar utrymmet för fler läkarbesök. Båda bidragen har bidragit till hög kvalitet för patienten och varit nyskapande.

Alingsås lasaretts kvalitetsseminarium går av stapeln torsdagen 24 november 2011, kl. 14.00-17.00, First Grand Hotel Alingsås.

 

Om kvalitetspriset

Kvalitetspriset har instiftats i syfte att skapa engagemang och delaktighet i lasarettets strävan att utveckla och höja kvaliteten inom vården. Alla verksamheter har möjlighet att lämna in bidrag för bedömning av lasarettets Kvalitetsråd- och patientsäkerhetsråd. Rådets bedömningskriterier utgår i första hand från patientnytta och verksamhetsnytta ur ett nytänkande perspektiv.  



Kontaktperson: Britha Sjöberg, utvecklingschef, Alingsås lasarett, telefon: 0322-22 60 95


Läs meddelandet som PDF