Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2012-11-13 10:21


För tionde året i rad genomförs ett kvalitetsseminarie för Alingsås lasarett den 22 november.

Det ska vara till nytta för patienten!


Kvalitetsseminariet som instiftades med syftet att sprida kunskap inom sjukhuset har nu blivit en sporre i sjukhusets kvalitets- och utvecklingsarbete.

Alingsås lasaretts kvalitetsseminarium går av stapeln torsdag 22 november 2012, kl. 14.00–17.00 på First Hotel Grand Alingsås.

”På Alingsås lasarett gör vi mycket bra utvecklingsarbeten och vi vill sprida kunskapen. Vår utveckling är till stor nytta för patienterna men också för våra medarbetare” säger Britha Sjöberg, utvecklingschef vid Alingsås lasarett. ”För något år sedan utökades seminariet med en postertävling för att lärandet ska bli ännu större. Då får fler medarbetare möjlighet att sprida sina utvecklingsarbeten. Nytt för i år är att alla medarbetare på Alingsås lasarett har fått möjlighet att rösta fram Bästa poster,” berättar Britha Sjöberg vidare. I årets seminarium kommer vi att få kunskap om Patientsäkerhetsarbete - ett ständigt lärande. Vi kommer också att lyssna till årets nominerade bidrag till Kvalitetspriset.

Tre arbeten nominerade till Årets Kvalitetspris

  • "Implementering av kontinuerlig dialysbehandling på intensivvårdsavdelningen på Alingsås lasarett"  
  • ”Ett barnvänligare väntrum på akutmottagningen"
  • "Att utnyttja NDR (Nationella Diabetesregistret) för lokalt kvalitetsarbete"

Den inbördes ordningen meddelas på Kvalitetsseminariet 22 november.

Om kvalitetspriset

Kvalitetspriset har instiftats i syfte att skapa engagemang och delaktighet i lasarettets strävan att utveckla och höja kvaliteten inom vården. Alla verksamheter har möjlighet att lämna in bidrag för bedömning till lasarettets Kvalitets- och patientsäkerhetsråd. Rådets bedömningskriterier utgår i första hand från patientnytta och verksamhetsnytta ur ett nytänkande perspektiv.



Kontaktperson: Britha Sjöberg, utvecklingschef, Alingsås lasarett, telefon: 0322-22 60 95


Läs meddelandet som PDF