Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2013-11-21 14:00


Fortsatt hög tillgänglighet och god kvalitet på Alingsås lasarett


På styrelsemötet den 21 november informerades Styrelsen för Alingsås lasarett om att sjukhuset för tredje året i rad är bäst i Sverige i det nationella kvalitetsregistret för knäproteser.
- Vi är stolta över de goda kvalitativa resultat som sjukhuset visar år efter år, säger ordförande Stefan Kristiansson.

Fortsatt ansträngd ekonomi
På styrelsemötet den 21 november diskuterades det fortsatt ekonomiskt ansträngda läget för sjukhuset, samt den kompletterade åtgärdsplan som tagits fram för att nå en budget och verksamhet i balans.

Det ekonomiska utfallet per sista oktober stannade på -11,6 miljoner kronor. De sammanvägda prestationerna ökar med 3,2 procent, vilket innebär en ökning av producerad vård. Hittills under året har inflödet av remisser ökat med 5,5 procent och inflödet av patienter till akuten ökar hela tiden. Samtidigt visar siffrorna för året att tillgängligheten är fortsatt hög.

- Det är glädjande att se att tillgängligheten på sjukhuset är fortsatt mycket god, trots det ökade inflödet av remisser och patienter till akuten, säger vice ordförande David Josefsson

Sjukfrånvaron minskar
Sjukfrånvaron på Alingsås lasarett fortsätter att minska, vilket är en positiv utveckling trots det hårda trycket på personalen med både det ekonomiska läget och den ökade patienttillströmningen.



Kontaktperson: Stefan Kristiansson, ordförande, 0727-26 36 25
David Josefsson, vice ordförande, 0725-22 89 31 Hans Holmberg, sjukhusdirektör, 0705-88 16 68


Läs meddelandet som PDF