Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2010-04-15 08:23


Funktionella och moderna lokaler på nya Kirurg/Ortopedmottagningen


Fredagen den 16 april inviger Kirurg/Ortopedmottagningen sina nya lokaler på Alingsås lasarett. Mottagningen har flyttats från källare till entréplan, moderniserats och anpassats efter patients behov.  – Vi är väldigt glada och stolta över våra nya lokaler. Vi kan nu erbjuda våra patienter och medarbetare en lugn och trivsam miljö, säger Gunilla Persson som är avdelningschef på Kirurg/Ortopedkliniken.

Mottagningen har blivit mer tillgänglig och är lätt att hitta till på entréplan. Att stiga in på mottagningen är som att stiga in en modern hotellobby. Det är en genomtänkt helhet i lokalerna, med färg, ljusinsläpp och flexibilitet.  – Det är luftigt och fräscht med trevliga dekorationer. Färgerna är behagliga och det var lätt att hitta hit, säger några av de första patienterna i väntrummet.
 -Vi har lagt ut röda mattan för våra patienter, berättar Gunilla när hon visar upp väntrummet som markerats med en stor röd golvyta.

På Kirurg/Ortopedmottagningen tar man emot patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi och här görs undersökningar, behandlingar och mindre operationer.  – Vi har nu fått ändamålsenliga lokaler. De är flexibla och ger oss möjlighet att ta emot fler patienter i och med att vi har utökat från 7 till 12 undersökningsrum. Flera rum har också dubbelfunktion, till exempel kan operationsrum och gipsrum även användas till andra undersökningar.
En annan stor fördel är att vi har ökat integriteten för våra patienter eftersom vi har fler rum som går att stänga till, avslutar Gunilla.


Invigning
Invigningstal och mingel
Lokal: Kirurg/Ortopedmottagningen, Entréplan, Alingsås lasarett
Tid: 16 april kl 14



Kontaktperson: Gunilla Persson, Avdelningschef, 0322-226419


Läs meddelandet som PDF