Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2010-02-05 09:09


God tillgänglighet för patienten på Alingsås lasarettet


 - Alingsås lasarett har klarat sitt uppdrag för 2009 med god tillgänglighet, patientsäkerhet och ekonomi i balans, säger Ingvar Frid, styrelseordförande, Alingsås lasarett. Enligt ”Öppna Jämförelser 2009” är ortopedverksamheten på Alingsås lasarett bland de främsta inom ledplastiker i landet. Det ekonomiska resultatet för året är + 9,2 mkr.  - Vi har ett gott resultat mycket tack vare våra medarbetares hårda arbete för att klara vårdgarantin. Det har gett sjukhuset intäkter på motsvarande 12,2 mkr, säger Hans Holmberg, sjukhusdirektör på Alingsås lasarett.
 
Sjukhuset har uppfyllt behandlingsgarantin och arbetar aktivt för att även klara
besöksgarantin. Ortopediverksamheten har haft ett ökat remissinflöde och har cirka 100 patienter som väntat > 90 dagar, trots att kliniken erbjudit extramottagningar. Under 2010 kommer lasarettet ytterligare satsa på åtgärder för att nå besöksgarantin. ”Projekt tidbokning” har startat. Patienten erbjuds möjlighet att ringa upp en koordinator inom 3 dagar efter läkarbesök för att tillsammans komma överens om en tid för operation.
 
I mars 2009 öppnades ”ITVA 80+”, en vårdavdelning för omhändertagande av äldre. Sjukhuset har därmed påbörjat arbetet med patientnärmre vård, en vårdmodell som ska ge mer tid för patienten. För att skapa trygghet för patienten finns möjlighet till öppen retur, vilket innebär att patienten får komma tillbaka till avdelningen om det inte fungerar i hemmet. Målet är att i framtiden arbeta efter denna vårdmodell på hela sjukhuset.
 



Kontaktperson: Hans Holmberg, sjukhusdirektör, 0322-226103
Ingvar Frid, styrelseordförande, 0705-172720


Läs meddelandet som PDF