Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2015-04-27 16:04


Årets handledare utsedda på Alingsås lasarett


Inga-Lena Vinge och Marie Louise Kullberg har utsetts till årets handledare 2014 för studenter som gör verksamhetsförlagd utbildning och utbildning i form av arbetsplatsförlagt lärande på Alingsås lasarett.

Sjukhuset har i sin verksamhet tre uppdrag. Förutom uppdraget att bedriva sjukvård finns också uppdragen att bedriva forskning och vara en del av utbildningen av hälso- och sjukvårdspersonal.

Under tisdagen samlades medarbetare på sjukhuset för att inspireras i arbetet med handledning av studenter på sjukhuset. I samband med inspirationseftermiddagen delades priser för bästa handledare ut.

- Våra handledare gör ett fantastiskt jobb och betyder mycket för vår kompetensförsörjning. I sitt möte med studenterna ger de en tydlig bild av Alingsås lasarett som arbetsgivare och studenterna en bra start i sitt yrke, säger HR-chef Jeanette Bokelund.

Utvärderingar av tidigare placeringar visar att studenterna är nöjda. Av de 42 studenter som under 2014 svarat på utvärderingen uppger samtliga att de skulle rekommendera placeringen till andra studenter. Ett utvecklingsområde är att ge studenterna mer tid för reflektion över yrkesspecifika situationer.

Några röster från studenterna:
”Medarbetarna är otroligt hängivna i sitt arbete och hjälpsamma. Jag skulle kunna tänka mig jobba på denna avdelning i framtiden.”
”Jag trivdes jättebra & blev väldigt bra välkomnad! Rekommenderar verkligen denna avdelning!”


 



Kontaktperson: Jeanette Bokelund, HR-chef, 0702-18 59 33
Marianne Gustafsson, studierektor, 0733-40 99 20


Läs meddelandet som PDF