Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2014-09-10 07:53


Bra kan bli bättre


Alingsås lasarett har i SYLF:s AT-ranking gått från plats 49 förra året till plats 28 av 68 rankade orter i år. Främst ser man en förbättring inom introduktion, handledning och kollegialt stöd. Arbetet det senaste året har bland annat bestått i att utveckla introduktionen för AT-läkarna och genomföra kontinuerlig handledarutbildning.

-Man ser i rankingen att våra AT-läkare upplever ett starkt kollegialt stöd, vilket är ett gott betyg till sjukhusets, psykiatrins och primärvårdens läkare, säger studierektor Harald Wängberg.

Andelen AT-läkare som rekommenderar Alingsås som AT-ort har ökat från 77 till 82 procent. -I slutet av AT-utbildningen är det många som framhåller att det har varit tufft men att de nu känner sig trygga och väl rustade inför kommande specialisering (ST-tjänst), säger Petra Roxenius, AT-chef.

Läs hela rankingen för 2014 här

SYLF genomför sedan 2000 en årlig ranking av landets AT-orter i syfte att undersöka kvaliteten på AT. AT-rankingen genomförs i år för femtonde gången. Tanken är att rankingen ska vara en informationskälla för blivande AT-läkare och motivera arbetsgivarna till att förbättra allmäntjänstgöringen.


Kontaktperson: Petra Roxenius, AT-chef, petra.roxenius@vgregion.se, växel 0322-22 60 00
Harald Wängberg, AT-studierektor, växel 0322-22 60 00


Läs meddelandet som PDF