Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2013-12-12 14:00


Engagerade medarbetare och goda resultat vid Alingsås lasarett


Alingsås lasarett har bäst resultat av akutsjukhusen i regionens medarbetarenkät. Socialt klimat, lärande i arbetet, effektivitet och energin att utföra sitt arbete är områden som får högst värden från medarbetarna på Alingsås lasarett. Lägst värde får verksamhetens mål som upplevs svåra att förstå och arbeta efter. Det visar de övergripande resultaten för Alingsås lasarett i den första regiongemensamma medarbetarenkäten.

Styrelsen för Alingsås lasarett fick vid sitt möte den 12 december information om resultatet från medarbetarenkäten som genomförts under hösten. Resultatet från Västra Götalandsregionens (VGR) första regionövergripande medarbetarenkät är nu klart. Resultaten visar att medarbetarnas bild är att tiden inte räcker till för planering och genomförande av arbetsuppgifterna, man hinner inte alltid med att reflektera om hur arbetet utförts samt har inte tillräckligt med tid för införande av förbättring av arbetsrutiner.

Det viktigaste arbetet sker nu i verksamheterna
Det övergripande resultatet för Västra Götalandsregionen liknar i stort Alingsås lasaretts övergripande resultat när det gäller vilka utvecklingsområden vi behöver fokusera på.
- Det övergripande resultatet för Alingsås lasarett är bättre än genomsnittet i regionen, vilket är glädjande för oss, säger ordförande Stefan Kristiansson. Resultaten visar på flera utvecklingsområden där ett övergripande arbete behöver göras, men det viktigaste arbetet måste ske i verksamheterna, på varje avdelning och mottagning.

Åtgärdsplan för att nå ekonomi och verksamhet i balans 2014
Styrelsen för Alingsås lasarett beslutade att godkänna föreslagen åtgärdsplanen för att nå ekonomi och verksamhet i balans för sjukhuset under 2014. Det innebär bland annat att arbeta för att minska personalkostnaderna och kostnaderna för läkemedel.

Styrelsen fick även information om Regionstyrelsens beslut om Detaljbudget 2014 där Alingsås lasarett tilldelas 9 miljoner kronor för att finansiera redan fattade beslut för att uppnå målet om 90 % beläggning av vårdplatser. Dessutom får Alingsås lasarett 1,3 miljoner kronor för finansiering av förhöjd hyra enligt ny hyresmodell.

Uppföljning av vårdöverenskommelse 2013
Styrelsen för Alingsås lasarett fick information om den uppföljning som gjorts av vårdöverenskommelsen mellan Alingsås lasarett och Hälso- och sjukvårdsnämnd 6. Uppföljningen visar att sjukhuset når i stort sett alla de uppsatta målen som mäter den medicinska kvaliteten i vården.
- Att sjukhuset har en fortsatt mycket god tillgänglighet och god kvalitet beror helt på medarbetarnas engagemang, säger vice ordförande David Josefsson.

 



Kontaktperson: Stefan Kristiansson, ordförande, 0727-26 36 25
David Josefsson, vice ordförande, 0725-22 89 31 Hans Holmberg, sjukhusdirektör, 0705-88 16 68


Läs meddelandet som PDF