Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2009-12-01 11:43


Framtidens vård presenteras på Alingsås lasarett


Den 3 december är det dags för årets kvalitetsseminarium på Alingsås lasarett. Denna dag presenteras de resultat som uppnåtts med ett målmedvetet kvalitetsarbete. Dessutom koras pristagare till Kvalitetspriset 2009.

 

På årets kvalitetsseminarium presenteras patientnärmre vård som en modell för framtiden. Denna modell införs på fler och fler avdelningar på lasarettet. Genom att jobba tillsammans i team med olika professioner sätts patientens behov i centrum. Målet är att vårdpersonal skall ha mer tid för patienten och att patienten skall känna sig mer delaktig genom att kunna påverka sin vårdsituation.

Under dagen får du också veta mer om hur vi på lasarettet tar hand om strokepatienter, hur vi arbetar för att förebygga vårdrelaterade infektioner och om blodsjkudomar (hematologi) inom närsjukvården.

Kvalitetspriset har instiftats i syfte att skapa engagemang och delaktighet i lasarettets strävan att utveckla och höja kvaliteten inom vården. Alla verksamheter har möjlighet att lämna in bidrag för bedömning av lasarettets kvalitetsråd. Kvalitetsrådets bedömningskriterier utgår i första hand från patientnytta och verksamhetsnytta ur ett nytänkande perspektiv. Pristagare tillkännages vid Alingsås lasaretts kvalitetsseminarium den 3 december 2009.


Datum:  3 december 2009
Tid:  kl. 13.00-16.30
Plats: Konferenslokal Mjörn, plan 7, Alingsås lasarett
 

 

 



Kontaktperson: Britha Sjöberg, Utvecklingschef, 070- 2452670
Åsa Särlvik, Informatör, 076-7926646


Läs meddelandet som PDF