Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2014-11-20 12:01


Goda medicinska resultat och fortsatt hög vårdproduktion på Alingsås lasarett


Det bedrivs i mångt och mycket en patientsäker- och högkvalitativ vård på Alingsås lasarett. Värt att lyfta extra är att Alingsås lasarett för fjärde året i rad är bäst i Sverige på knäproteser med avseende relativ revisionsrisk. Sjukhuset har under hösten blivit uppmärksammat för sin goda strokevård. Dessutom har en av sjukhusets medarbetare fått utnämningen årets diabetolog.

Verksamhetsuppföljning oktober månad
Trycket på vårdavdelningar har under oktober månad varit ansträngd. Planerade operationer har fått ställas in på grund av vårdplatsbrist. Inflödet via akutmottagningen är fortsatt mycket hög. Uppdraget som sjukhuset har att bedriva jourverksamhet för närområdet har även det varit hårt belastat, både via direktsökande, via 1177 som hänvisning direkt från vårdcentral.

Antalet remisser har ökat med 9,2 procent jämfört med samma period förra året. Väntetiderna inom några av verksamheterna visar på en försämrad tillgänglighet som följd. Minskningen i nettoårsarbetare är totalt -2,1 procent jämfört med förra året. Sjukfrånvaron ligger ackumulerat för perioden på 6,4 procent. Ekonomiskt resultat till och med oktober är -18 mkr.

Verksamhetsplan och detaljbudget 2015
Styrelsen för Alingsås lasarett godkände vid sitt möte verksamhetsplan och detaljbudget för 2015.

Verksamhetsplan och detaljbudget är det styrande dokumentet för sjukhusets verksamhets-mässiga och ekonomiska förutsättningar. Alingsås lasaretts verksamhetsplan och detaljbudget utgår från regionfullmäktiges budget och vårdöverenskommelsen med hälso- och sjukvårdsnämnden. Övergripande regionala mål och verksamhetsanpassade mål är beskrivna och nedbrutna till uppdrag.

Alingsås lasarett kommer 2015 att ha två fokusområden vilka är processen för akut vård och sammanhållen vård för de mest sjuka äldre. Arbetet på sjukhuset ska utgå från patienternas behov där patienten också är en medaktör i vården. Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling är en del i sjukhusets uppdrag för att nå hög kvalitet- och patientsäkerhet. Alingsås lasarett arbetar för regionens långsiktiga mål att ha rätt kompetens på rätt plats och att ha goda utvecklingsmöjligheter.

Sjukhuset har som mål en verksamhet och ekonomi i balans.

Fler nyheter från Alingsås lasarett hittar du på vår webbplats www.vgregion.se/al
Där kan du prenumerera på våra nyheter via RSS.
  



Kontaktperson: Stefan Kristiansson, ordförande, 0727-26 36 25
David Josefsson, vice ordförande, 0725-22 89 31 Hans Holmberg, sjukhusdirektör, 0705-88 16 68


Läs meddelandet som PDF