Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2008-04-24 13:00


Styrelsemöte den 24 april


Styrelsen för Alingsås lasarett har haft sammanträde den 24 april.
Vid mötet behandlades bland annat följande ärenden:

Idéskiss "Vägen till medborgarnas primärvård"
Bengt-Göran Olausson, uppdragsansvarig, föredrog i stora drag idéskissens innehåll och summerade föreslagna förändringar. Styrelsen kommer att lämna ett remissvar utifrån lasarettets perspektiv och närsjukvårdsuppdrag.

Delårsrapport per mars 2008
Lasarettet klarar vårdgarantin både till besök och cancervård. När det gäller behandlingsgarantin har 29 patienter väntat mer än tre månader, främst inom ortopedin.  

Sjukfrånvaron har minskat 1,1 dagar jämfört med samma period föregående år.

Lasarettet har en ekonomi i balans men observandum finns för personalkostnader i samband med den höga vårdproduktionen.

Vårdöverenskommelse 2009
Styrelsen presenterades ett förslag till en ny vårdavdelning, ITVA 80+, som en strategiskt viktig fråga inför 2009. Den tänkta patientgruppen är personer över 80 år som tidigare inte är inskrivna i den kommunala hälso- och sjukvården. Syftet är att öka tryggheten i vårdens övergångar och att förbättra vårdprocessen för äldre, som ska skapas i samarbete mellan kommuner, primärvård och länssjukvård.

Vårdförbundets strejkvarsel
Vårdförbundet har varslat om strejk vid lasarettet från och med den 5 maj. För att förbereda en eventuell strejk har en lokal konfliktgrupp bildats. I nuläget inventeras patientflödet av chefläkaren tillsammans med verksamhets- och avdelningschefer.

 



Kontaktperson: Styrelseordförande Ingvar Frid, tfn 0705-17 27 20
Sjukhusdirektör Ulla Stjernlöf, tfn 0322-22 61 03


Läs meddelandet som PDF