Pressmeddelande
Från Alingsås lasarett
2015-10-21 14:39


Styrelsen godkände Vårdöverenskommelse 2016


Styrelsen för Alingsås lasarett godkände på sitt möte den 22 oktober den överenskommelse om vårduppdrag för sjukhuset 2016 som tagits fram under hösten. Vårdöverenskommelsen tecknas mellan hälso- och sjukvårdsnämnderna i Västra Götalandsregionen och Styrelsen för Alingsås lasarett. Syftet med överenskommelsen är att reglera och definiera nästa års inriktning, volymer och ersättning när det gäller läns- och närsjukvård vid Alingsås lasarett. Överenskommelsen beskriver sjukhusets uppdrag, förändringar i förhållande till föregående år samt uppföljning av verksamheten.

Styrelsen lyfter att det finns stora svårigheter i att klara nuvarande verksamhet under de förutsättningar som ges i vårdöverenskommelsen för 2016. Man ser anledning av att behöva föra dialog med Västra hälso- och sjukvårdsnämnden och regionstyrelsen i det kommande budgetarbetet, säger vice ordförande Gert-Inge Andersson.

Styrelsen önskar en översyn av den ekonomiska ersättningen per DRG-poäng som idag är olika för sjukhusen.

Ekonomiskt utfall september
Det ekonomiska resultatet för sjukhuset till och med september är -14,6 mkr och -20,2 mot budget. Personal- och produktionskostnader samt intäktsbortfall i de regionala tillgänglighetsuppdragen är de huvudsakliga delarna i underskottet.
- Det ekonomiska resultatet är fortsatt ansträngt för sjukhuset och än har det negativa utfallet inte lyckats vändas. Glädjande är ändå de goda medicinska resultat som sjukhuset fortsätter att leverera. Alingsås lasarett har åter fått ett hedersomnämnande från kvalitetsregistret Riksstroke för god strokevård utifrån kriterierna god och jämn kvalitet, säger ordförande Stefan Kristiansson.

 

 



Kontaktperson: Stefan Kristiansson, ordförande Styrelsen för Alingsås lasarett, 0727-26 36 25
Gert-Inge Andersson, vice ordförande Styrelsen för Alingsås lasarett, 070-681 79 10 Hans Holmberg, sjukhusdirektör Alingsås lasarett, 0705-88 16 68


Läs meddelandet som PDF