Pressmeddelande
Från Folkhälsokommitténs sekretariat
2009-03-27 16:30


Folkhälsokommitténs sammanträde 27 mars 2009


Beviljat utvecklingsprojekt: 100 nya idrottsledare med invandrarbakgrund ska rekryteras

Vid Folkhälsokommitténs möte i Vänersborg den 27 mars beviljades Västsvenska Idrottsförbundet och Västergötlands Idrottsförbund 320.000 kr för projektet "Idrotten behöver Dig." Syftet med projektet är att engagera personer med invandrarbakgrund som ledare, funktionärer eller styrelseledamöter i idrottsföreningar. Projektet ska drivas i samverkan med Norrby IF i Borås samt IFK Trollhättan.

Målet är att introducera 100 nya ledare i Borås och Trollhättan, utveckla nya metoder för att nå, utbilda och engagera nya ledare samt att utveckla utbildningsmetoder som passar målgruppen.

Med nya ledare med invandrarbakgrund hoppas idrottsförbunden att fler barn och ungdomar med invandrarbakgrund börjar idrotta, stannar kvar inom idrotten och framförallt att fler flickor med invandrarbakgrund söker sig till idrotten.

- Vi är angelägna om att hitta former för samverkan med invandrargrupper för att öka deras möjligheter att delta i aktiviteter som främjar hälsa. Idrottsrörelsen med sin breda verksamhet ser vi som en bra ingång och samverkanspart i detta arbete, säger Karin Engdahl, ordförande, Folkhälsokommittén, Västra Götalandsregionen.  

Lista över Folkhälsokommitténs beslut i korthet, 27 mars 2009 med information om ärende, kontaktperson/kontaktuppgifter och beslut.

 

 



Kontaktperson: Karin Engdahl (S), ordförande Folkhälsokommittén, Västra Götalandsregionen, tfn 0709-102907,
Johan Jonsson, folkhälsochef, Västra Götalandsregionen, tfn 0706-822100, Presskontakt: Angélique Rooth, 0761-456385, Folkhälsokommitténs kansli.


Läs meddelandet som PDF