Pressmeddelande
Från Folkhälsokommitténs sekretariat
2012-05-16 15:27


Världsmästarmat till 75 000 skolelever i Västsverige


På tisdag får 75 000 skolelever i Västra Götaland äta världsmästarmat till lunch. Det är Elena Arzak, stjärnkock från San Sebastian i Spanien, som specialkomponerat en fiskrätt.

Den 22 maj får grundskoleelever i kommunerna Härryda, Orust, Bollebygd, Lilla Edet, Herrljunga, Falköping, Tibro och Göteborg äta en fiskrätt komponerad av stjärnkocken Elena Arzak, som för bara några veckor sedan i London utsågs till världens bästa kvinnliga kock.

De skolor som är med i Västra Götalansregionens kunskapsnätverk Skolmatsakademin kommer att ta tillfället i akt och uppmärksamma skoleleverna på fördelarna med att äta fisk.

Elena Arzak kommer till Göteborg på måndag för att ta emot Kungsfenan The Swedish Seafood Award - ett internationellt fiskpris som utser pristagare i kategorierna hållbart fiske och i maritim gastronomi.

Göteborgs Stad och Göteborg & Co bjuder in media till en pressträff med Elena Arzak och fiskätande elever tisdag 22 maj kl. 11.15 i matsalen på Nordhemsskolan, Nordhemsgatan 51, Göteborg. Medverkar gör bland annat: Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Camilla Nyman,  t f vd i Göteborg & Co.

Mer information:

Maria Gäbel, koordinator för Skolmatsakademin, Västra Götalandsregionen, tfn 0709-17 06 55.

Läs mer om Skolmatsakademin på www.vgregion.se/skolmatsakademin

Skolmatsakademin var med och bidrog till att Göteborg i höstas utsågs till Matlandethuvudstaden under 2012, en del i regeringens ambition att göra Sverige till det nya matlandet i Europa. Det handlar om en vision byggd bland annat på närproducerade livsmedel och matupplevelser i världsklass – men också om att utveckla den mat som serveras i till exempel förskolor, skolor och äldreboenden.Kontaktperson: Maria Gäbel, koordinator för Skolmatsakademin, Västra Götalandsregionen, tfn 0709-17 06 55.
Presskontakt: Angélique Rooth, enheten för folkhälsofrågor, Västra Götalandsregionen, tfn 0761-45 63 85.


Läs meddelandet som PDF