Pressmeddelande
Från (None)
2010-04-29 15:54


Rapport från Folktandvårdens styrelse den 29 april, 2010

Delårsbokslut och förändring i FyrBoDal


Ett tandvårdshus i Vänersborg

Redan 2008 beslutade tandvårdsstyrelsen om en ny struktur för klinikerna inom allmäntandvården FyrBoDal. Syftet är att effektivisera verksamheten och öka servicen till patienter och kunder.

I linje med denna plan har tandvårdsstyrelsen idag beslutat att de två klinikerna som idag finns på Belfragegatan flyttar samman i ny gemensam lokal med specialistkliniken för ortodonti. Den nya lokalen ska erbjuda våra kunder en hög tillgänglighet och Tandvårdsdirektören fick i uppdrag att slutföra förhandlingarna för det nya tandvårdshuset i Vänerparken i centrala Vänersborg.

Folktandvården efter årets första kvartal

Delårsrapporten för årets första tre månader visar fortsatt en ekonomi i balans. Verksamheten anpassar sig till förändrat innehåll i vårdöverenskommelserna, vilka för 2010 innehåller reduceringar om 45 miljoner kronor.

Sjukfrånvaron har i jämförelse med motsvarande period 2009 minskat från 5,9 procent till 5,3 procent. En fortsatt satsning på hälsa och livsstilsfrågor sker, med resultatet från genomförda hälsoprofiler som underlag. Under kvartalet har dessutom åtgärder vidtagits för att kunna tillgodose vårt rekryteringsbehov, på såväl kort som lång sikt.

Hittills i år har 5 900 patienter valt att teckna Frisktandvårdsavtal - tandvård till fast pris. Det innebär att 65 600 personer i Västra Götaland hade anslutit sig till Frisktandvård, vid mars månads utgång.

Som en del i Folktandvårdens arbete med att öka servicen till våra patienter och kunder har en ny webbplats lanserats. Utformningen har utgått från kundernas synpunkter och förslag som framkommit vid intervjuer och tester. Resultatet återfinns på: www.folktandvarden.se/vgregion



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande, tfn: 0705-56 17 84,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-45 00 28.


Läs meddelandet som PDF