Pressmeddelande
Från (None)
2008-02-29 14:00


Målet nått - fler än 17 000 personer med i Frisktandvården


Folktandvården har erbjudit sina kunder och patienter Frisktandvård sedan april 2007, som ett led i satsningen på att bidra till bättre tandhälsa. Målet för införandet sattes till 17 000 tecknade avtal senast den 31 mars 2008, ett mål som nu är passerat.

Vinst för både privatperson och samhälle
– Vi är givetvis glada att så många upptäckt och väljer denna form av tandvård eftersom det gynnar både enskilda individer och samhället, säger Lotta Sundelin, tandvårdschef och projektledare för införandet av Frisktandvård, och fortsätter: – För dig som privatperson är det tryggt att veta vad din tandvård kommer att kosta varje månad. Men det handlar som sagt också om en vinst för hela samhället på sikt, eftersom vi vill att Frisktandvård ska leda till lägre vårdkostnader.

Många ungdomar som lämnar den avgiftsfria barn- och ungdomstandvården gör idag ett långt uppehåll innan de går till tandläkaren igen. Om man gör så innebär det ökad risk för sämre tandhälsa och högre vårdkostnader. Med Frisktandvård kan många fortsätta med regelbunden tandvård till ett fast lågt pris och på så vis hålla tänderna friska livet ut.

Mer om Frisktandvård 

Frisktandvård innebär att patienten tecknar ett avtal för kontinuerlig bastandvård till ett fast pris i tre år. Kostnaden för patienten ligger mellan 45:-/månad till 465 :-/månad, beroende på vilket skick tänderna är i vid avtalets start. I avtalet ingår regelbunden bastandvård, men också ett skräddarsytt program för personlig egenvård. Folktandvården erbjuder Frisktandvård i hela Västra Götaland och ger därmed alla samma möjlighet till detta, oavsett var man bor inom regionen.  



Kontaktperson: Ann-Charlotte Sundelin, projektledare Frisktandvård, 0705-534991
Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, 0706-450028


Läs meddelandet som PDF