Pressmeddelande
Från (None)
2009-02-05 14:30


Positiv utveckling för Folktandvården 2008


Över 34 000 kunder med Frisktandvård

Folktandvårdens satsning på Frisktandvård har lockat över 34 000 kunder i Västra Götaland att teckna avtal för tandvård till fast pris. Satsningen på Frisktandvård fortsätter under 2009.  

God tillgänglighet till Folktandvården 

Enligt tidigare genomförda undersökningar är Folktandvårdens kunder nöjda. Tillgängligheten till Folktandvården har utvecklats positivt och endast ett fåtal kliniker har nu problem att ta emot nya patienter. I Skaraborg har fokus på bemanningsfrågor varit framgångsrikt och i FyrBoDal har tillgängligheten förbättrats genom att vårdgivarresurser fördelats över större geografiska områden.

Lyckat första år för gemensam satsning på barnen 

Folktandvårdens satsning på förebyggande insatser riktade till barn startade under året. Vid årskiftet bedömdes mer än hälften av barnen i årskurs 6-9 ha nåtts av insatserna som bland annat består av hälsolektioner och fluorlackning.

Ekonomi och personalförsörjning i balans

Årest resultat uppgår till +7,3 mkr. 2008 har inneburit en positiv intäktsutvecking och en kontrollerad kostnadsutveckling. Personalförsörjningen inom allmäntandvården är fortfarande i det närmaste i balans.

Alla medarbetare erbjuds individuella arbets- och hälsoprofiler

Sjukfrånvaron fortsätter att minska, från 6,3% till 5,8%. Folktandvårdens satsar ytterligare på hälsofrämjande insatser genom att erbjuda alla medarbetare individuella arbets- och hälsoprofiler, en unik satsning. Vid årsskiftet hade drygt 1000 anställda genomgått undersökningen som bland annat omfattar levnadsvanor som kost, motion, mediciner, stress, tobak och alkohol. 

Nytt tandvårdshus i Alingsås

Allmäntandvårdsklinikerna Noltorp och Sörhaga samt tandregleringskliniken 
kommer att flytta till en centralt belägen lokal i Alingsås på Göteborgsvägen. Satsningen görs bland annat för att effektivisera verksamheten, samt för att förbättra miljön för patienter och personal.



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande, tfn: 0705-561784
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-93 11 90 Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-45 00 28


Läs meddelandet som PDF