Pressmeddelande
Från (None)
2007-12-13 14:00


Rapport från tandvårdsstyrelsen 13 december


Nytt tandvårdsstöd från och med 1 juli 2008
Regeringens förslag till nytt tandvårdstöd går troligtvis igenom och börjar gälla från och med 1 juli 2008. Folktandvården arbetar under våren med att utbilda all personal i det nya tandvårdsstödet och med att anpassa de adminstrativa rutinerna enligt det nya stödet. Läs gärna mer om tandvårdsreformen på Folktandvårdens webbplats www.vgregion.se/folktandvarden

Översyn av specialisttandvården
Styrelsen informerades om den genomförda kartläggning av specialisttandvården i Västra Götaland. Nu inleds analys av kartläggningen som ska resultera i ett underlag för specialisttandvårdens framtida struktur. Översynen genomförs på grundtanken vård på lika villkor.  

Individuell resultatdelning
Styrelsen godkände förslaget på enhetlig modell för resultatdelning inom Folktandvårdens allmäntandvård. Syftet med resultatdelning är att den bidrar till att styra verksamheten i riktning mot uppställda mål. Den beslutade modellen gäller under 2008 och bygger dels på klinikens ekonomiska resultat, dels på fem parametrar i verksamheten. Dessa parametrar är: andel undersökta barn, antal tecknade Frisktandvårdsavtal, andel kariesfria 6-åringar, att kliniken är miljödiplomerad och att långtidssjukskrivna ska ha en rehabiliteringsplan inom 30 dagar. Sedan tidigare har det funnits resultatdelning i delar av förvaltningen och den gemensamma modellen för 2008 baseras på tidigare erfarenheter. Inför 2009 görs en översyn för att skapa en gemensam ekonomistyrmodell för hela Folktandvården, något som inte hunnits med under det första verksamhetsåret.

Över 11 000 personer har nu Frisktandvård
Införandeprojektet för Frisktandvård är avslutat och samtliga kliniker erbjuder Frisktandvård sedan april i år. Personalen inom Folktandvården är mycket nöjda med det stöd införandeprojektet har gett och nu är över 11 000 avtal tecknade. Över 50% av de personer som tecknat avtal är mellan 20-29 år.

 

Läs snabbinformation från styrelsemötet här.

 

 



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande; tfn 0705-561784
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande; tfn 0709-931190 Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör; tfn 0706-45 00 28


Läs meddelandet som PDF