Pressmeddelande
Från (None)
2008-06-19 16:30


Rapport från tandvårdsstyrelsen 19 juni


Nya lokaler för kliniken i Skene
Folktandvårdens klinik för allmäntandvård i Skene har under många år haft arbetsmiljöproblem med lokalerna, bland annat har mögel förekommit. Tandvårdsstyrelsen har idag beslutat att flytta kliniken till Skene lasarett för en kostnad på 8,8 mkr. Flytten av kliniken kommer att genomföras under förutsättning att hälso- och sjukvårdsnämnd 8 inte genomför några omfattande besparingar i sin beställning av tandvård inför 2009.

Samlokalisering av kliniker för förbättrad service i Alingsås
Tandvårdsstyrelsen beslutade under dagens möte att klinikerna för allmäntandvård i Noltorp och Sörhaga slås samman i syfte att förbättra servicen för kunder och patienter. Den nya kliniken ska ligga i anslutning till Ahlströmergymnasiet. Dessutom beslutade tandvårdsstyrelsen att även kliniken för specialisttandvård i Alingsås bör finnas i samma lokaler och att samordning sker mellan klinikerna för att optimera lokalutnyttjandet. Samlokaliseringen sker under förutsättning att hälso- och sjukvårdsnämnd 6 inte genomför några omfattan
de besparingar i sin beställning av tandvård inför 2009.

- Med dessa samlokaliseringar skapar vi ett tandvårdshus i Alingsås, vilket givetvis är till stor glädje för medborgarna, säger Lena Hult, ordförande.

Riktlinjer för resor i tjänsten
Västra Götalandsregionen har utarbetat en resepolicy för alla anställda och Folktandvården har i anslutning till denna tagit fram lokala riktlinjer och rutiner. 
Tandvårdsstyrelsen ställer sig bakom de utarbetade rutinerna.

Ekonomi i balans och Frisktandvården fortsatt uppåt
Månadsrapporten för april månad visar att det råder balans i ekonomin. Möjligheten att ta emot nya kunder är fortsatt god tack vare att endast ett fåtal tjänster är obemannade inom allmäntandvården. Antal sålda Frisktandvårdsavtal per den sista april uppgick till 21 982 stycken.

- Det är mycket glädjande att fler och fler upptäcker Frisktandvården eftersom det är positivt både för våra kunder och för samhället, menar Lars-Inge Stomberg, vice ordförande i styrelsen.

Remissvar på idéskiss för utveckling av primärvård
Tandvårdsstyrelsen ställer sig bakom idéskissen för utveckling av primärvården i Västra Götaland men betonar att samverkan med Folktandvården måste beaktas i den kommande utvecklingen. I primärvårdens uppdrag ingår att arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser och i dessa frågor måste vårdcentralernas uppdrag och samarbetet med Folktandvården preciseras tydligt.

 

 



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande, tfn: tfn 0705-561784,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-931190, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-450028


Läs meddelandet som PDF