Pressmeddelande
Från (None)
2007-10-25 14:30


Rapport från tandvårdsstyrelsen 25 oktober


Överenskommelser för tandvård samt Folktandvårdens verksamhet och budget för 2008

Tandvårdsstyrelsen beslutade för sin del godkänna överenskommelser med de tolv hälso och sjukvårdsnämnderna, vilket innebär en i stort sett oförändrad verksamhet 2008.

Styrelsen godkände också Folktandvårdens föreslagna verksamhetsplan och budget för 2008. Ur planen framgår bland annat att under 2008 införs successivt ett gemensamt program för förebyggande tandvård riktat till barn och ungdomar. Programmet innebär bland annat att skolbarn i Västra Götaland kommer att få besök av tandvårdspersonal för hälsosamtal och flourlackning. Denna satsning görs för att minska kariesangrepp på barnens tänder och bevara tänderna friska.

Vidare innebär planen, översyn av specialisttandvården och etablering av projektet Äldretandvård i hela Västra Götaland. Folktandvårdens samarbete med Odontologiska institutionen ska utvecklas och aktiviteter för att stärka samarbetet ska genomföras.

Strategi för allmäntandvården i FyrBoDal

Tandvårdschef Karin Melander har i uppdrag att analysera allmäntandvårdens organisation i FyrBoDal för att därefter arbeta fram en kort- och långsiktig handlingsplan för verksamhetens fortsatta utveckling. En långsiktig plan tas fram där klinikchefen bland annat kan vara chef över en eller flera utbudspunkter. Tandvårdsstyrelsen godkände den föreslagna inriktningen.

Sammanträdestider 2008
Styrelsens sammanträdestider för 2008 fastställdes och återfinns inom kort på regionens webbplats.

 



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande; tfn 0705-561784
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande; tfn 0709-931190 Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn 0706-45 00 28


Läs meddelandet som PDF