Pressmeddelande
Från (None)
2007-04-26 14:15


Rapport från tandvårdsstyrelsens sammanträde


Delårsrapporten visar en ekonomi i balans

Resultatet för perioden uppgår till +16,4 mkr, att jämföra med 13,2 mkr för motsvarande period förra året. Samtliga områden inom förvaltningen visar ett positivt resultat och störst förbättring jämfört med förra året har skett inom Södra Älvsborg.

Årets första tre månader har präglats av frågor som syftar till att forma den gemensamma förvaltningen, och införandet av Frisktandvården.

Folktandvården vill ta en mer aktiv roll i arbetet mot fetma och övervikt hos barn och ungdomar

Folktandvården möter nästan alla barn och ungdomar upp till 19 år och utgör därmed en naturlig mötesplats för ett förebyggande och hälsofrämjande arbete om kost och matvanor. Under 2007 samordnas de insatser som görs inom detta område, i syfte att framledes kunna erbjuda ett gemensamt grundprogram för alla barn och ungdomar i Västra Götaland, i samarbete med bland annat primärvården.

Specialisttandvården i Västra Götaland ses över

I samband med bildandet av Folktandvården Västra Götaland samlades specialisttandvården i ett område inom förvaltningen. Nu ska en översyn av specialisttandvården genomföras, i syfte att utnyttja de fördelar sammanslagningen medför. I fokus för översynen står samarbete, samverkan och samordning både inom och mellan specialiteterna och med allmäntandvården.

Framtidens folktandvård i FyrBoDal

I FyrBoDal ska en strategiplan utarbetas för att både på kort och lång sikt utveckla verksamheten. Den nuvarande verksamheten ska kartläggas och med hjälp av det ska en handlingsplan för framtidens folktandvård i området tas fram.

Samlokalisering av tandvården i Alingsås

Förutsättningarna för att samlokalisera tandvårdsklinikerna vid allmäntandvården i Noltorp och Sörhaga, Alingsås, ska utredas. Uppdraget innebär även att utreda förutsättningarna för en samlokalisering av allmäntandvård och specialisttandvård i Alingsås. 

 

 

 

 



Kontaktperson: Lena Jansson, ordförande 0705-56 17 84,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör 0706-45 00 28, Bo Rangmar, tandvårdschef Södra Älvsborg 0702-19 29 08


Läs meddelandet som PDF