Pressmeddelande
Från (None)
2007-07-03 16:00


Sommarskola för tandläkarstudenter


Sedan några år tillbaka har Folktandvården i Skaraborg, Fyrbodal och Södra Bohuslän erbjudit tandläkarstuderande att delta i en s k sommarskola. Syftet har både varit att knyta kontakt med unga tandläkare och att ge studenten en bra praktik. I sommar sprids modellen till hela Folktandvården Västra Götaland.

Det har varit stort intresse bland studenterna att arbeta inom ramen för sommarskolan, och tandläkarstudenterna är spridda på kliniker över hela regionen. Studenten ses inte som en anställd resurs, utan tiden på kliniken ska istället ses som ett led i utbildningen och bidra till att han/hon blir en bra tandläkare. Studenter som är i början av tandläkarutbildningen får utföra enklare uppgifter medan den som kommit längre även kan se på patienter. Uppgifter som att assistera, arbeta i reception och steril ingår också i ledet att skapa kontakt med vardagen på en klinik.

I Skaraborg har tidigare 25 platser funnits per sommar. Nu när verksamheten sträcker sig över hela regionen har totalt 60 platser skapats. Södra Älvsborg har 7, Fyrbodal 17, Skaraborg 32 och Södra Bohuslän 4.

- Detta är ett viktigt led i vår framtida personalförsörjning, säger Anneli Bernhardsson, personalchef inom Folktandvården Västra Götaland, och fortsätter: - Förhoppningen är att vi genom sommarskolan knyter kontakt med unga tandläkare och att vi dessutom till att höja kvaliteten på utbildningen.



Kontaktperson: Anneli Bernhardsson, personalchef, 070-7252386
Rebecca Hedlund, kommunikationschef, 0733-759493


Läs meddelandet som PDF