Pressmeddelande
Från (None)
2008-02-11 16:00


Succé för Frisktandvård


Folktandvårdens gemensamma frisktandvårdsdag på klinikerna i Fyrbodal (Dalsland, norra Bohuslän och Göta Älvdalen) blev väldigt lyckad. Strax över 230 nya patienter anslöt sig till avtalet som innebär att de får bättre överblick över sina tandvårdskostnader, och en plan för hur de kan ta hand om sina tänder på bästa sätt.

I hela Västra Götalandsregionen väljer omkring 2 000 patienter i månaden att teckna avtal om Frisktandvård för att få bättre koll på sina tandvårdskostnader och ett egenvårdsprogram för att sköta sina tänder. Hittills har över 15 300 patienter anslutit sig sedan april 2007, Folktandvårdens mål är 17 000 patienter innan den 1:e april.

- Det är jättekul att se att så många patienter är intresserade av Frisktandvård, säger Karin Melander som är tandvårdschef i Fyrbodal.

Vad är Frisktandvård?

Frisktandvård innebär att patienten tecknar ett avtal för kontinuerlig bastandvård till ett fast pris i tre år. Patienten betalar mellan 45 och 465 kronor per månad beroende på tändernas skick. I avtalet ingår regelbunden bastandvård, men också ett skräddarsytt program för personlig egenvård.

Om Folktandvården

Folktandvården Västra Götaland jobbar efter visionen ”Frisk i munnen hela livet” och verksamheten består av allmäntandvård och specialisttandvård. Vi ansvarar också för klinisk grundutbildning av tandläkare, tandhygienister och tandtekniker samt specialistutbildning såväl nationellt som internationellt. Vi har 170 kliniker, ca 3000 anställda och omsätter omkring 1,8 miljarder kronor.



Kontaktperson: Karin Melander, tandvårdschef område Fyrbodal 0521 – 275 802


Läs meddelandet som PDF