Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2012-03-28 14:30


100 000 Frisktandvårdskunder hos Folktandvården


Den 27 mars tecknade Folktandvården Västra Götaland sitt 100 000:e Frisktandvårdsavtal. Det 100 000:e avtalet tecknades på Folktandvården Kortedala.

Folktandvården Västra Götaland införde Frisktandvård – tandvård till fast pris – på samtliga allmäntandvårdskliniker i april 2007. 2009 gick man över till en nationell modell som är gemensam för Sveriges regioner och landsting.

Regelbunden tandvård till fast pris

- Att så många som 100 000 personer har tecknat avtal tyder på att både kunder och klinikernas medarbetare tycker att Frisktandvård är en bra produkt, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdschef med ansvar för Frisktandvård. Många uppskattar tryggheten med ett fast pris för sin tandvård och vetskapen om att bli kallade regelbundet. I avtalet ingår ett individuellt utformat program för egenvård, vilket är kundens del av avtalet och den viktigaste faktorn till en god tandhälsa.

Äldre utgör framtida målgrupp

Folktandvården arbetar nationellt med jämställda avtalsförutsättningar för sina frisktandvårdskunder. Har man ett frisktandvårdsavtal ingår akuttandvård över hela landet. Dessutom kan avtalet tas med om man flyttar inom Sverige.

- En stor vinst är att Frisktandvård genom kontinuerlig tandvård och fokus på egenvård bidrar till att en stor del av den vuxna befolkningen kan behålla en god tandhälsa genom livet. Det går hand i hand med Folktandvården Västra Götalands vision om att vara frisk i munnen hela livet, säger Ann-Charlotte Sundelin. Många av dem som tecknat avtal är de som just lämnat den avgiftsfria barn- och ungdomstandvården. Men Frisktandvård kan också vara attraktivt för äldre, som kanske riskerar att tappa kontakten med tandvården.

Frisktandvårdsavtal kan tecknas av alla som har lämnat den avgiftsfria barn- och ungdomstandvården. Priset baseras på aktuell tandhälsa, som fastställs i samband med att avtalet tecknas. Totalt har ca en halv miljon avtal tecknats hittills i Sverige.
 
Mer information om Frisktandvård finns på folktandvarden.se/vgregion



Kontaktperson: Ann-Charlotte Sundelin, telefon 0705-53 49 91.


Läs meddelandet som PDF