Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2011-04-29 16:00


Folktanvården Bråten – värd för dagens Tandvårdsstyrelse


Det var en välskött och stolt klinik som idag tog emot Tandvårdsstyrelsen, som förlagt sitt aprilmöte till kliniken Bråten, Mariestad.

Christina Hassel-Gustafsson, klinikchef, inledde styrelsemötet med att berätta om klinikens verksamhet.

- Bråten är på många sätt ett föredöme inom förvaltningen, säger Lena Hult, tandvårdsstyrelsens ordförande. Klinken har länge jobbat på ett sätt som gör att både kunder och medarbetare trivs. Då finns förutsättningar för både kreativitet och resultat.
 
- Det innebär bland annat att man jobbar enligt en modell som skapar tydlig ansvarsfördelning mellan alla roller på kliniken, fortsätter Lars-Inge Stomberg, vice ordförande. Hela klinken jobbar som ett team vilket bidrar till hög effektivitet och liten sårbarhet.

- Tack vare en god planering och tydlig ansvarsfördelning upplever jag som klinkchef sällan att det uppstår stressituationer, säger Christina. Det är något jag i alla lägen vill undvika eftersom det påverkar både medarbetare och våra kunder negativt. Vi får istället ofta höra från våra patienter att de känner sig lugna och blir trevligt bemötta när de kommer till oss. Det måste ju vara det bästa betyg vi kan få!

Delårsbokslut

Under styreelsemötet behandlades i huvudsak Folktandvårdens verksamhetsrapport för årets första kvartal. Från samtliga perspektivt rapporteras framsteg i enlighet med årets verksamhetsplan.

Inom kund/patientområdet jobbar vi vidare med att förstärka och förtydliga bilden av vad Folktandvården står för, samt fokuserar på åtgärder för att förbättra vår service ännu mer. Inom verksamhetsperspektivet rapporteras bland annat ett fortsatt ökat intresse för att teckna Frisktandvårdsavtal – tandvård till fast pris. Ur ett medarbetarperspektiv ligger ett fortsatt fokus på att säkra personalförsörjningen och ur det ekonomiska perspektivet redovisas en fortsatt balanserad situation.

 

För foton på Tandvårdsstyrelsen och Folktandvården Bråten, kontakta maria.es.karlsson@vgregion.se 



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande, tfn: 0705-56 17 84,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-45 00 28.


Läs meddelandet som PDF