Pressmeddelande
Från (None)
2008-09-04 10:00


En vecka för friskare tänder


Under några dagar vecka 37 är det extra fokus på Frisktandvård på flera av Folktandvårdens kliniker i Fyrbodal (Dalsland, norra Bohuslän och Göta Älvdalen). Många patienter som är kallade till tandläkarbesök denna vecka kommer att få erbjudande om Frisktandvård, som kan ge patienten lägre tandvårdskostnader och bättre tänder på köpet.

– Frisktandvård är inte bara en trygghet för dig som privatperson eftersom du vet vad det kommer att kosta varje månad, det handlar också om din hälsa. Det säger Karin Melander som är tandvårdschef i Fyrbodal, och fortsätter: – Det är också en vinst för hela samhället på sikt, eftersom vi vill att Frisktandvård ska leda till lägre vårdkostnader.

Många ungdomar som lämnar den avgiftsfria barn- och ungdomstandvården gör idag ett långt uppehåll innan de går till tandläkaren igen. Gör man så innebär det ökad risk för sämre tandhälsa och högre vårdkostnader. Frisktandvård hjälper helt enkelt patienterna att hålla tänderna friska livet ut.

Sedan april 2007 har Folktandvården erbjudit sina kunder och patienter Frisktandvård, som ett led i sin satsning på att bidra till bättre tandhälsa.

Pressen är välkommen under frisktandvårdsdagarna, och kontaktar då själv den klinik man vill besöka.

Mer information om Frisktandvård

Frisktandvård innebär att patienten tecknar ett avtal för kontinuerlig bastandvård till ett fast pris i tre år. Patienten betalar mellan 45 och 465 kronor per månad beroende på tändernas skick vid avtalets start. I avtalet ingår regelbunden bastandvård, men också ett skräddarsytt program för personlig egenvård.

Om Folktandvården

Folktandvården Västra Götaland jobbar efter visionen ”Frisk i munnen hela livet” och verksamheten består av allmäntandvård och specialisttandvård. Vi ansvarar också för klinisk grundutbildning av tandläkare, tandhygienister och tandtekniker samt specialistutbildning såväl nationellt som internationellt. Vi har 170 kliniker, ca 3000 anställda och omsätter omkring 1,8 miljarder kronor.



Kontaktperson: Karin Melander tandvårdschef, karin.melander@vgregion.se 0702 - 43 17 44


Läs meddelandet som PDF