Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2014-06-26 16:00


Folktandvården erbjuder tandvård till utländska lag under Partille och Gothia Cup


I samband med handbollsturneringen Partille Cup och fotbollsturneringen Gothia Cup kommer Folktandvården Västra Götaland att erbjuda munhälsobedömningar till några av de medverkande lagen. Lagen som erbjuds tandvård kommer från länder där tillgången till tandvård är begränsad.


Partille Cup pågår den 30 juni-5 juli och kort därefter följer Gothia Cup den 14-19 juli. Till båda cuperna kommer lag från hela världen. Totalt kommer två lag under respektive cup att bjudas in till Folktandvårdens mobila klinik på Heden Center i Göteborg, för munhälsobedömning och erbjudande om åtgärder. Exempel på åtgärder kan vara att skrapa tandsten eller laga hål.

- Det är första gången vi genomför munhälsobedömningar på hela lag, säger Anne Niklasson, tandsköterska på Folktandvården Partille. Det känns både roligt, nytt och spännande, och framför allt meningsfullt, eftersom vi gör en bra insats för dessa lag. Jag tror också att det betyder mycket för lagen, de kanske aldrig har varit hos tandläkaren tidigare.

Övrig tid finns Folktandvården Västra Götaland på plats för att hjälpa spelare och tränare som är i behov av akuttandvård och dela ut tandvårdsmaterial till de tävlande.



Kontaktperson: Partille Cup: Anne Niklasson, telefon 0733-68 38 61,
Gothia Cup: Mina Mehrpour, telefon 0703-47 84 61.


Läs meddelandet som PDF