Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2013-06-27 14:15


Folktandvården hjälper ungdomar från hela världen under Partille och Gothia Cup


Liksom tidigare år finns Folktandvården Västra Götaland på plats på Heden för att ta hand om ungdomar och ledare som behöver akut tandvård under Partille och Gothia Cup.

Mina Mehrpour, klinikchef på Folktandvården Angered, berättar att den vanligaste skadan är en lös eller trasig tand till följd av en armbåge som har träffat munnen. Det kommer också många ledare som har pressat ihop tänderna av nervositet och stress och därmed fått problem med kindtänderna.

- Folktandvården gör en fantastisk insats för människor som verkligen behöver hjälp. De kommer till vår buss med värk och vi hjälper dem så att de kan fortsätta spela. De är så tacksamma! säger Mina.

Första mötet med en tandläkare

- Vi tar emot upp till 15 personer om dagen men ibland blir det fler, säger Mina. Vissa dagar kommer ett helt lag där alla vill ha hjälp och då kan det blir 25 personer på en gång. Förra året kom ett lag från Zambia och ingen i laget hade varit hos tandläkaren tidigare. Vi tog röntgenbilder på alla och de fick hjälp med det de behövde som laga hål, dra ut tänder och ta bort tandsten.

Bra samarbete med arrangörer

Även arrangörerna uppskattar Folktandvårdens närvaro.

- En del deltagare har aldrig haft möjligheten eller råd att ens besöka en tandläkare i sitt hemland, säger Roger Andersson, sponsoransvarig på Gothia Cup. Det är just detta som gör vårt samarbete så värdefullt, det överensstämmer med våra egna värdegrunder. Alla är välkomna för gratis undersökning och alla kan känna en trygghet i att Folktandvården finns på plats om olyckan skulle vara framme.

På samma sätt är Partille Cup glada över samarbetet.

- Vi är glada att även i år ha Folktandvården som partner på vårt aktivitetstorg på Heden. Partille Cup försöker att på olika sätt ta ett socialt ansvar även vid sidan av handbollsplanerna och detta samarbete är en del av vårt engagemang, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare Partille Cup.



Kontaktperson: Välkommen att kontakta Mina Mehrpour, mina.mehrpour@vgregion.se telefon 0703-47 84 61.


Läs meddelandet som PDF