Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2015-06-24 12:00


Folktandvården med ny mobil klinik på Partille och Gothia Cup


I samband med handbollsturneringen Partille Cup och fotbollsturneringen Gothia Cup kommer Folktandvården Västra Götaland att finnas på plats med sin nya mobila klinik, för att hjälpa spelare och lag som är i behov av tandvård.

Partille Cup pågår den 29 juni-4 juli och kort därefter följer Gothia Cup den 12-18 juli. Folktandvården finns på plats på Heden i Göteborg under båda cuperna för att erbjuda akuttandvård både till spelare och tränare. I år utförs tandvården i en helt ny, mobil klinik som just har tagits i bruk.

Komplett tandvårdsmottagning

Den mobila kliniken består av två fullt utrustade behandlingsrum, ett rum för rengöring av instrument, ett väntrum och ett personalutrymme. Den har även en ramp med anpassad ingång för personer med funktionshinder.

- Kliniken är utrustad som en helt vanlig klinik, med digital röntgen och tillgång till våra journalsystem, säger Barbro Andersson på enheten för verksamhetsstöd. Förra året fick vi låna en mobil klinik från ett annat landsting och dessförinnan hade vi en mindre tandvårdsbuss, så det känns riktigt bra att vi nu har en egen, mobil klinik.

Erbjuder munhälsobedömningar på plats

Kliniken används i första hand för att öka tillgängligheten för patienter på mindre orter utan egen folktandvårdsklinik. Fokus ligger på att ta emot barn och ungdomar, men kliniken kommer även att användas för äldre på äldreboenden, vid olika event, som avlastning vid ombyggnationer av befintliga kliniker samt vid asylboenden.

I samband med att den mobila kliniken finns på Partille och Gothia Cup har några av de lag som kommer till Göteborg fått erbjudande om att besöka kliniken för en undersökning och enklare åtgärder, som att skrapa tandsten, om det behövs.



Kontaktperson: Partille Cup: Anne Niklasson, telefon 0762-72 49 81,
Gothia Cup: Mina Mehrpour, telefon 0703-47 84 61.


Läs meddelandet som PDF