Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2012-04-25 15:00


Folktandvården rullar in i framtiden


Rapport från Folktandvårdens styrelsemöte den 25 april 2012

Mobil folktandvårdsklinik

För att trygga tillgängligheten för våra kunder beslutade styrelsen idag att investera i vår första mobila folktandvårdsklinik.

– Den flyttbara kliniken kommer att vara utrustad med den senaste tekniken och innehålla två kompletta behandlingsrum, digital röntgen och väntrum, berättar ordförande Jens Söder. All typ av professionell tandvård för såväl barn och ungdomar, som vuxna och äldre kommer att kunna bedrivas här. Givetvis är allt handikappanpassat.

– Förutom ökad tillgänglighet finns det fler fördelar, fortsätter Lars-Inge Stomberg, vice ordförande. Att exempelvis komma närmare kommunens skolor leder till ett förbättrat samarbete, vilket bevisligen innebär att antalet barn och unga som uteblir minskar. En god munhälsa i tidig ålder är en nyckelfaktor för en god tandhälsa genom resten av livet.

– Behovet är i dagsläget störst i regionens nordvästra delar och därför startar vi planerna för en framtida mobil verksamhet där, tillägger Jens.

Frågor

Välkommen att kontakta tandvårdschef Karin Melander, 0702-43 17 44.

Delårsbokslut

Under styrelsemötet behandlades Folktandvårdens delårsbokslut för årets första kvartal. Från samtliga perspektiv rapporteras framsteg i enlighet med årets verksamhetsplan.

Inom kund-/patientområdet jobbar vi vidare med att förstärka och förtydliga bilden av Folktandvården, för att fortsätta upplevas som en attraktiv vårdgivare. Inom verksamhetsperspektivet rapporteras bland annat ett fortsatt ökat intresse för att teckna Frisktandvårdsavtal - tandvård till fast pris. Målsättningarna som handlar om att nå låga vårdbehov bland våra kunder följer också planen för 2012. Ur ett medarbetarperspektiv ligger fortsatt fokus på att nå rätt kompetens och bemanning och vi gläder oss idag åt att ha så gott som full bemanning av tandläkare på våra klinker runt om i hela regionen. Ur det ekonomiska perspektivet redovisas en fortsatt balanserad situation.

Frågor

Välkommen att kontakta tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson, 0706-45 00 28.



Kontaktperson: Jens Söder, ordförande, tfn: 0735-33 52 55,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tfn: 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tfn: 0706-45 00 28.


Läs meddelandet som PDF