Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2011-09-09 08:30


Folktandvården satsar på unga vuxna under Internationella munhälsodagen


Den 10 september håller Folktandvården Västra Götaland lördagsöppet med anledning av den Internationella munhälsodagen. Ett antal kliniker runt om i regionen kallar unga vuxna, som snart ska bekosta sin egen tandvård, för att informera om Frisktandvård – tandvård till fast pris – och erbjuda undersökning.

Fokus unga vuxna

- I Västra Götaland har vi valt att bjuda in unga vuxna för undersökning, säger tandvårdschef Ann-Charlotte Sundelin. För att ge unga möjligheten att fortsätta hålla munnen frisk genom hela livet uppmuntrar vi till att fortsätta de regelbundna undersökningarna hos tandvården. Ett sätt är att teckna frisktandvårdsavtal – tandvård till fast pris.

Internationell satsning

Internationella munhälsodagen - World Oral Health Day - instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. Syftet med dagen är att skapa ett gemensamt tillfälle att uppmärksamma betydelsen av oral hälsa globalt, nationellt och regionalt.

I Sverige uppmärksammas Internationella munhälsodagen med en rad olika aktiviteter runt om i landet.

Besök oss!

Välkommen att besöka någon av våra kliniker lördagen den 10 september. Öppettider för de kliniker som har öppet hittar du via vår webbplats vgregion.se/folktandvarden 

 

 



Kontaktperson: marie.l.pettersson@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF