Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2015-09-30 16:00


Folktandvården storsatsar på nya lokaler


Rapport från Folktandvårdens styrelsemöte den 30 september 2015

Omfattande lyft för flera kliniker

Folktandvården Västra Götaland har sedan många år satsat kraftfullt för att utveckla och förnya sina lokaler. Under 2015 har sju kliniker färdigställts efter omfattande renovering. Klinikerna i Gråbo, Biskopsgården i Göteborg, Öckerö, Tidaholm, Bollebygd, Landvetter och specialisttandvårdskliniken Mun-H-Center på Odontologen i Göteborg har alla genomgått ett ordentligt lyft.

-Det känns väldigt bra att vi kan göra den här typen av satsningar, säger vice ordförande i tandvårdsstyrelsen Jens Söder. Det är viktigt både för våra kunders upplevelser och för trivsel och arbetsmiljö.

Ett steg närmare nytt specialisttandvårdshus i Skövde

Folktandvården och Skaraborgs Sjukhus planerar gemensamt för byggnation av ett nytt specialisttandvårdscentrum i Skövde som ett av fem specialistcentrum i Västra Götalandsregionen. Idag tog Tandvårdsstyrelsen beslut om att rekommendera Regionstyrelsen att senare under året besluta om genomförande av projektet.

-Nybyggnationen är en mycket viktig förutsättning för att få en komplett och välfungerande specialisttandvård i Skaraborg, säger Stig-Olov Tingbratt, ordförande i tandvårdsstyrelsen. Folktandvården och Skaraborgs Sjukhus ska samverka på bästa sätt och patienten ska inte märka av någon organisatorisk gräns mellan tandvård och sjukvård.

Om allt går enligt plan så tar Regionstyrelsen beslut om genomförande i december, upphandling av entreprenör kan då ske under våren 2016 följt av byggstart hösten 2016.



Kontaktperson: Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel 0709-35 84 55,
Jens Söder, vice ordförande, tel 0735-33 52 55, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tel 0706-45 00 28.


Läs meddelandet som PDF