Pressmeddelande
Från Folktandvården Västra Götaland
2013-09-25 16:30


Sjukhustandvården i Alingsås flyttar till Borås


Rapport från Folktandvårdens styrelsemöte 25 september 2013

Folktandvården har beslutat att flytta all verksamhet vid sjukhustandvården på Alingsås lasarett, förutom narkos, till specialkliniken för sjukhustandvård i Borås. Beslutet träder i kraft 1 januari 2014.

- Vi har gjort en genomlysning av sjukhustandvården i Södra Älvsborg och sett över utbudspunkter, geografisk placering, lokaler och bemanning i förhållande till verksamhetens uppdrag och ekonomi, säger Jens Söder, ordförande. Sjukhustandvården i Södra Älvsborg är i dag en klinik med verksamhet på två platser, Borås och Alingsås. Verksamheten vid sjukhustandvården i Alingsås är inte tillräckligt stor för daglig tjänstgöring, dessutom minskar den successivt i omfattning. Lokalerna i Alingsås är dessutom i behov av renovering och uppfyller inte de krav som Folktandvården har.

Patienten väljer ort

-I samband med flytten av enheten i Alingsås kommer vi säkerställa att alla patienter erbjuds fortsatt vård. Patienterna har möjlighet att välja ort själva och här finns närheten till både Borås och Göteborg, säger Jens Söder.

-Vi ser flera positiva effekter av den här förändringen, säger Lars-Inge Stomberg, vice ordförande. En flytt av verksamheten till Borås ger möjligheter till tätare samarbete och kunskapsutbyte mellan flera av specialiteterna och är till nytta för patienterna. Vi får på så sätt en mer patientsäker och resurseffektiv verksamhet med god arbetsmiljö.



Kontaktperson: Jens Söder, ordförande, tel 0735-33 52 55,
Lars-Inge Stomberg, vice ordförande, tel 0709-93 11 90, Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tel 070-645 00 28.


Läs meddelandet som PDF