Pressmeddelande
Från (None)
2007-04-11 09:00


Stor kick-off i samband med att Frisktandvård införs på samtliga folktandvårdskliniker i Västra Götaland


På måndag införs Frisktandvård inom hela Folktandvården Västra Götaland. Det innebär att samtliga tandvårdskliniker inom Folktandvården erbjuder nya och gamla patienter att teckna avtal för regelbunden tandvård, till ett fast pris. Imorgon sker en stor kick-off för all personal och pressen är välkommen att träffa tandvårdsledningen. 

Regelbunden tandvård

Frisktandvård innebär att patienten tecknar ett avtal för kontinuerlig bastandvård till ett fast pris i tre år. Kostnaden för patienten ligger mellan 45:-/månad till 465 :-/månad, beroende på vilket skick tänderna är i vid avtalets start. I avtalet ingår regelbunden bastandvård, men också ett skräddarsytt program för personlig egenvård. Genom att Frisktandvård nu införs i hela Västra Götaland får alla samma möjlighet till detta, oavsett var man bor inom regionen.  

Förbättrad tandhälsa och minskade vårdkostnader

- Hela 95 procent av alla barn och ungdomar går till tandläkaren inom Folktandvården, säger Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör i Folktandvården Västra Götaland, och fortsätter; - För att behålla den goda tandhälsa man inom barn- och ungdomsverksamheten byggt upp, är det viktigt att fler unga vuxna fortsätter med regelbunden tandvård. Många 19-åringar som lämnar den avgiftsfria barn- och ungdomstandvården gör idag ett långt uppehåll innan de söker tandvård igen. Detta kan innebära ökad risk för försämrad tandhälsa samt högre vårdkostnader. Med hjälp av Frisktandvård ska patienterna kunna hålla tänderna friska, så friska att de kan vara livet ut.

Stor kick-off och presentation av ny organisation

Samtliga anställda inom Folktandvården Västra Götaland samlas nu på torsdag på Svenska mässan i Göteborg för en stor kick-off inför lanseringen av Frisktandvård. I samband med kick-offen för införandet av Frisktandvård i hela Västra Götaland presenteras den nya organisationen för Folktandvården Västra Götaland.

Pressen inbjuds att träffa delar av Tandvårdsförvaltningens styrelse och ledning i samband med kick-offen.

 

Plats: Svenska Mässan, Kongresscentrum, Mässans Gata 8, entré 8, våning 4
Tid: Torsdag 12 april kl. 08.15-09.00

På presskonferensen träffar du:
Lena Jansson, styrelsens ordförande                                    ´
Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör 
Bent Petersen, utvecklingschef
Ann-Charlotte Sundelin, projektledare Frisktandvården   

Välkommen!



Kontaktperson: Rebecca Hedlund, kommunikationschef, 0733-759493
Alf Lernestam, kommunikationsstrateg, 070-611 44 14


Läs meddelandet som PDF