Pressmeddelande
Från Folkteatern i Göteborg
2006-11-01 07:00


Tillhör den absoluta toppen någonstans

Bröderna Brothers showar på FolkTeatern!


PRESSMEDDELANDE
FolkTeatern
Göteborg
 
 
 
Bröderna Brothers ger
Vardagsglitter
En show med hushållsnära känslor.
 
Nu är det snart jul och dags för en nyskriven show med Bröderna Brothers.  Gruppen brukar årligen showa kring jul på restaurang Gillestugan i Göteborg. En tradition sedan många, många år tillbaka. I år är det dags för en helt ny show och en helt ny spelplats, FolkTeaterns stora scen!
 
Bröderna Brothers är göteborgsgruppen som funnits i tjugo år. I våras släppte de dvdn Live in Majorna. De slog igenom med låtar som Torsten är bäng och Kärlek i rymden. Sedan dess har de tillhört den absoluta toppen någonstans.
 

Den 20, 21 och 26 december 2006 gästspelar de på FolkTeatern i Göteborg med den nyskrivna showen Vardagsglitter.

 

Bröderna Alf, Ralf, Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn lämnar gillestugan för en helkväll på teatern. Julen lyser med sin frånvaro, desto mer närvarande är vardagen som bröderna försöker sätta guldkant på. En cykeltur blir ett minimusikal, ett pizzeriabesök blir rockoperan Tony och verkligheten blir en dikt som blir en saga som blir en ballett i alltför tajta trikåer. Låtar varvas med snack. Show är bara förnamnet.

 

Det blir drum-clinic med Alf, Ralf håller i trygghetsövningar och Rolf reder en sås, kusin Douglas testar ett riff och morbror Glenn får feeling. Vardagsakrobaterna Alfonzo, Ralfonzo och Rolfonzo gör dessutom det farligaste som gjorts på en teaterscen någonsin typ. Och så blir bröderna dubbade till tyska i "Noch eine abend im strumplästen".

 

Bröderna Brothers är: Robert W Ljung (Alf), Per Umaerus (Ralf), Sverker Stenbäcken (Rolf), Stefan Sandberg (kusin Douglas) och Michael Krönlein (morbror Glenn).

 

Kolla in recensioner, historik och smygtitta på dem på www.broderna-brothers.com
Eller gå in på www.folkteatern.se

 

För mer info: Per Umaerus, en av bröderna, tel 031 - 97 07 87 eller mobil 070 - 67 219 67, per.umaerus@telia.com

.


Mer bakgrundmaterial:
 
Bröderna Alf, Ralf, Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn har spelat tillsammans sedan 1986. Bakom pseudonymerna döljer sig fem musiker från Göteborg. Showerna har varit många och uppskattade av såväl publik som tidningarnas recensenter. Redan 1989 kom debutplattan De fyra simsätten (MNW) med låtar som Torsten och Kärlek i rymden. Det ständiga rotandet i vardagen i sketcher och låtar har blivit deras signum. Att förstora små vardagsföreteelser till världssensationer som bara de kan.
Efter flera egna radioserier, tv-framträdanden och skivor står nu Bröderna Brothers med en trogen skara fans som mangrant sluter upp när gruppen årligen showar kring jul på restaurang Gillestugan i Göteborg. En tradition sedan många, många år tillbaka.
Herrarna bakom Bröderna Brothers har förutom gruppens egna shower fler järn i elden. De fem medlemmarna turnerar flitigt på var sitt håll med andra artister och skriver även material åt andra.
 
Per Umaerus - Ralf (Lenny Pane, Jonny Dyckert, Åsa Gustafsson, SR:s Julkalender 2002 mm)
Robert W Ljung - Alf (Vita lögner, Julkalendern mm)
Sverker Stenbäcken - Rolf (Carl-Einar Häckner, Timo Nieminen mm)
Stefan Sandberg, kusin Douglas (Peps Persson, Carl-Einar Häckner, Docenterna mm)
Michael Krönlein, morbror Glenn (Mikael Wiehe, Carl-Einar Häckner, Cabaret Oriental mm)
Förutom de egenproducerade föreställningarna, turnerar Bröderna Brothers över hela Sverige och skräddarsyr sina föreställningar efter omständigheterna: företagsfest, krogshow eller festivalspelning. Gruppen har en stor sketch- och låtskatt att ösa ur. se själv!
Den 8 och 9 april 2005 spelades showen "Live i Majorna" in med publik på Musikens Hus i Göteborg. Tanken är att släppa en dvd/cd lagom till 20-årsjubileet 2006.


Kontaktperson: Per Umaerus, en av bröderna, tel 031 - 97 07 87


Läs meddelandet som PDF