Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2008-04-30 13:15


Sammanträde 24 april 2008 i Hälso- och sjukvårdsnämnd MittenÄlvsborg HSN 6

HSN 6 godkände delårsrapport, preliminär budget, remissvar och förlängda vårdavtal


Delårsrapport, preliminär budget inklusive nämndens styrkort, remissvar om förändrat huvudmannaskap, yttrande om utbyggnad av den rättspsykiatriska vården och förlängda vårdavtal, var de beslutsärenden som stod på nämndens dagordning den 29 april.

Hälso- och sjukvårdsnämnden i MittenÄlvsborg (HSN 6), beslutade:

  • att godkänna Delårsrapport mars 2008 och överlämna denna till regionstyrelsen. 
  • att godkänna den preliminära budgeten för 2009 som utgångspunkt för det fortsatta budget- och beställningsarbetet ((m) och (kd) deltog inte i beslutet pågrund av att respektive parti inte är klar med det egna budgetarbetet)och att fastställa nämndens balanserade styrkort. Nämnden biföll med något undantag tilläggsyrkande från oppositionen;(m) och (kd).
  • att godkänna föreliggande förslag till remissvarpå förslag till förändrat huvudmannaskap för regionens syn-, hörsel- och dövverksamhet.
  • att godkänna föreliggande förslag till yttrande om utbyggnad av den rättspsykiatriska vården.
  • att förorda att vårdavtalet med Oral Care AB förlängs till och med 2010-12-31 samt att uppdra åt hälso- och sjukvårdschefen att tillsammans med regionens tandvårdsenhet intensifiera uppföljningen av den uppsökande tandvården.
  • att förlänga vårdavtalet med Capio Anorexicenter AB avseende öppenvårdsbaserad ätstörningsvård i Alingsås till och med 2009-12-31. Nämnden beslöt samtidigt att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att meddela leverantören att avtalet förlängs.
  • att förlänga vårdavtalet med TEJ-Psykoterapi  avseende psykoterapeuttjänster för ungdomar i åldern 16-24 år till och med 2010-12-31. Nämnden beslöt även att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att förlänga avtalet. Vidare biföll nämnden ett tilläggsyrkande från oppositionen, att man inom direktupphandlingen vid behov kan utöka uppdragets omfattning.
  • att förlänga vårdavtalet med S:t Lukas Alingsås avseende psykoterapeuttjänster för ungdomar i åldern 16-24 år till och med 2010-12-31. Nämnden beslöt även att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att förlänga avtalet.
  • att förlänga vårdavtalet med kiropraktor Per-Ingvar Kopp avseende kiropraktik till och med 2010-12-31. Nämnden beslöt även att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att förlänga avtalet. Vidare biföll nämnden ett tilläggsyrkande från oppositionen, att man inom direktupphandlingen vid behov kan utöka uppdragets omfattning.

    Läs mer om besluten i nyhetsbrevet Nytt från nämnden

    Besök vår hemsida Hälso- och sjukvårdskansliet Borås

 

 

Jan Blomqvist tillförordnad hälso- och sjukvårdschef

Från och med den 1 maj 2008 är kansliets ekonomichef Jan Blomqvist, även tillförordnad hälso- och sjukvårdschef. Detta i samband met att Marie Röllgårdh avslutar tjänsten som hälso- och sjukvårdscehf för hälso- och sjukvårdskansliet Borås, för att tillträda som chef för hälso- och sjukvårdens analysenhet.

Rekrytering av ny hälso- och sjukvårdschef pågår.



Kontaktperson: Tf Hälso- och sjukvårdschef Jan Blomqvist, 033-17 48 42
Nämndsekreterare Anneli Torstensson, 033-17 48 44


Läs meddelandet som PDF