Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2008-04-28 15:30


Sammanträde 24 april 2008 i HSN 8 Sjuhärad

HSN 8 godkände delårsrapport, preliminär budget, remissvar och förlängda vårdavtal


Delårsrapport, preliminär budget inklusive nämndens styrkort, remissvar om förändrat huvudmannaskap, yttrande om utbyggnad av rättspsykiatrisk vård och förlängda vårdavtal, var de beslutsärenden som stod på nämndens dagordning den 24 april.

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad (HSN8), beslutade:

  • att godkänna Delårsrapport mars 2008 och överlämna denna till regionstyrelsen. 
  • att godkänna den preliminära budgeten för 2009 som utgångspunkt för det fortsatta budget- och beställningsarbetet och att fastställa nämndens balanserade styrkort efter justering.
  • att godkänna föreliggande förslag till remissvar på förslag till förändrat huvudmannaskap för regionens syn-, hörsel- och dövverksamhet.
  • att godkänna föreliggande förslag till yttrande om utbyggnad av den rättspsykiatriska vården.
  • att förorda att vårdavtalet med Oral Care AB förlängs till och med 2010-12-31 samt att uppdra åt hälso- och sjukvårdschefen att tillsammans med regionens tandvårdsenhet intensifiera uppföljningen av den uppsökande tandvården.
  • att förlänga vårdavtalet med kiropraktor Peter Björkman AB avseende kiropraktik till och med 2010-12-31 och samtidigt ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att förlänga avtalet.
  • att förlänga vårdavtalet med kiropraktor Per-Ingvar Kopp avseende kiropraktik till och med 2010-12-31 och samtidigt ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att förlänga avtalet.

Läs mer om besluten i nyhetsbrevet Nytt från nämnden

Besök vår hemsida Hälso- och sjukvårdskansliet Borås




Kontaktperson: Hälso- och sjukvårdschef Marie Röllgårdh, 033-17 48 15
Nämndsekreterare Anneli Torstensson, 033-17 48 44


Läs meddelandet som PDF