Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2007-03-26 08:00


Ny entreprenör för Fritsla vårdcentral


Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhäradsbygden beslutade 2006 att upphandla verksamheten vid Fritsla vårdcentral. Upphandlingen har nu avslutats och avtalet är tecknat. Uppdraget går till MedHelp AB som övertar Fritsla vårdcentral den 1 juni 2007.

MedHelp kommer att erbjuda utökad tillgänglighet vid vårdcentralen och kommer fortsättningsvis att hålla öppet 49 timmar i veckan, erbjuda telefonservice och möjlighet att boka tid via internet. Verksamheten omfattar distriktsläkar- och distriktssköterskeverksamhet.

Vårdcentralen kommer även att ha specialistsjuksköterskor inom områdena diabetes, hjärta/kärl, astma samt psykisk ohälsa. Även en s.k. livsstilsmottagning med dietist kommer att finnas. Vid vårdcentralen ska även  finnas en barnavårdscentral. För att bättre möta den psykiska ohälsan erbjuder den nya verksamheten en utökad tillgänglighet till både psykolog/psykoterapeut.

I vårdcentralen uppdrag ingår även att ansvara för läkarinsatserna i den kommunala hemsjukvården. Vårdcentralen ska även fortsättningsvis samverka med primärvårdens rehabiliteringsverksamhet och med primärvårdens specialistresurser inom barnhälsovården. Entreprenören ska också medverka i kommunens folkhälsoarbete.



Kontaktperson: Hälso- och sjukvårdschef Marie Röllgårdh, 0703-74 99 35
Planeringsledare Anders Thorstensson, 0703-13 20 23


Läs meddelandet som PDF