Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2009-02-09 17:00


Sammanträde 5 februari 2009 i HSN 8 Sjuhärad


Sammanträde den 5 februari 2009
Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad (HSN 8)

 

  • Årsredovisning 2008 godkänns
    Nämnden godkände förslag till årsredovisning för år 2008 och beslutade samtidigt att överlämna denna till regionstyrelsen.

  • Avveckling av behandlingshemmet Varpen godkänns
    Mot bakgrund av nya öppna evidensbaserade vårdformer, beslutade nämnden att godkänna att behandlingshemmet Varpen avvecklas. Hälso- och sjukvårdschefen fick i uppdrag att säkerställa att de 8,5 mkr som gäller behandlingshemmet Varpen kommer psykiatrin till del och speciellt visa att patientgruppens behov tillgodoses. Hälso- och sjukvårdschefen ska snarast återkomma med redovisning om hur detta ska ske. Nämnden ska inom ett år få en redogörelse för hur utvecklingen för dessa patienter har blivit.
    Kristdemokraterna och Moderaterna samt Karl Erik Johansson (-), reserverade sig mot beslutet till förmån för ett yrkande från Kristdemokraterna.                                                             
    Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

  • Tilläggsavtal mellan Borås Stad och HSN 8 godkänns
    Nämnden godkände förslag till tilläggsavtal avseende försjupad samverkan i lokalt folkhälsoarbete mellan Borås Stad och HSN 8 för åren 2009-2012. Samtidigt beslutade nämnden att utöver budgeterade 505 tkr för fördjupad samverkan, belasta kontot för samverkan med andra aktörer med 245 tkr.
    Ordföranden fick i uppdrag att teckna tilläggsavtal med Borås Stad.

  • Tilläggsavtal mellan Marks kommun och HSN 8 godkänns
    Nämnden godkände förslag till tilläggsavtal avseende försjupad samverkan i lokalt folkhälsoarbete mellan Marks kommun och HSN 8 för åren 2009-2012.
    Ordföranden fick i uppdrag att teckna tilläggsavtal med Marks kommun.

  • Yrkande angående SÄS Skene
    Nämnden beslöt att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att med utgångspunkt i yrkande från majoritetsgruppen i Västra Götalandsregionen (Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet i hälso- och sjukvårdsnämnd Sjuhärad, primärvårdsstyrelsen Södra Älvsborg samt styrelsen för Södra Älvsborgs sjukhus) angående innehåll och verksamhet vid SÄS Skene lasarett, samverka med utförarna med att utarbeta ett konkret förslag till verksamhetsinnehåll, genomförandeplan och finansiering av den framtida verksamheten vid SÄS Skene.
    Kristdemokraterna och Moderaterna samt Karl Erik Johansson (-), reserverade sig mot beslutet till förmån för ett eget yrkande om verksamhetsförändringar under 2009 vid SÄS Skene.

Läs mer om besluten i nyhetsbrevet:

NämndNytt HSN 8 (PDF 66 kB)

Besök oss på webben:

Nämndens webbplats

Hälso- och sjukvårdskansliet Borås



Kontaktperson: Hälso- och sjukvårdschef Madeleine Andersson, 033-17 48 15


Läs meddelandet som PDF