Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Borås
2009-03-19 17:15


Sammanträde 19 mars HSN 8 Sjuhärad - Nämnden godkände avtal med RFSL Borås


Avtal med RFSL Borås
Hälso- och sjukvårdsnämnden godkände tvåårigt avtal med RFSL Borås och gav ordföranden i uppdrag att teckna avtalet.

Syftet med det tvååriga avtalet är att tillvarata den kompetens som finns inom RFSL Borås för att påverka samhällets attityder till hbt-personer och främja målgruppens hälsa. RFSL Borås är en avdelning inom Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

Genom avtalet åtar sig RFSL att arbeta med att förändra attityder i samhället genom att erbjuda skolinformation till samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Mittenälvsborg. Man åtar sig även att erbjuda utbildningar/föreläsningar till personal och arbetsgrupper inom regionens och kommunernas verksamheter. För dessa åtaganden avsätter nämnden under avtalsperioden årligen 300 000 kronor. Avtalet kommer att följas upp i enlighet med en särskild uppföljningsplan.

Gruppen hbt-personer har en betydligt sämre hälsa än övriga befolkningen. Utsatthet för kränkande behandling eller bemötande, diskriminering, trakasserier, hot om våld, otrygghet, avsaknad av emotionellt stöd, brist på tillit till andra människor är betydligt vanligare bland hbt-personer än i den övriga befolkningen.

Besök oss på webben:

Nämndens webbplats

Hälso- och sjukvårdskansliet Borås



Kontaktperson: Hälso- och sjukvårdschef Madeleine Andersson 033-17 48 15


Läs meddelandet som PDF