Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2008-04-29 16:30


Pressmeddelande från hälso- och sjukvårdsnämnd 5

Dialog och upphandling vid dagens sammanträde


Företrädare på tjänstemannasidan för Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) var inbjudna till hälso- och sjukvårdsnämnd (HSN) 5 sammanträde idag. En positiv dialog fördes om bland annat vårdgarantin. Av ett större antal mottagningar på sjukhuset klarar en stor majoritet vårdgarantin. SU presenterade även hur man aktivt arbetar för att korta de köer som kvarstår.

Upphandlingar

Nämnden har idag behandlat två ärenden om upphandling: hälsoundersökningar med mammografi samt mottagningar inom urologi, neurologi och handkirurgi.

 

Mammografi

Nämnden beslutade om ett förfrågningsunderlag för upphandling av hälsoundersökningar med mammografi i Göteborgs, Härryda, Kungälvs, Lerums, Partille och Öckerö kommuner.

 

Nämndens beslut om mammografi togs med anledning av att HSN 5 samt HSN 4, 7, 11 och 12 i oktober 2007 beslutade att hälsoundersökningar med mammografi för kvinnor i Göteborgs, Härryda, Kungälvs, Lerums, Partille och Öckerö kommuner ska upphandlas.

 

Ärendet om mammografi kommer under april/maj även att behandlas av HSN 4, 7, 11 och 12.

 

Urologi, neurologi och handkirurgi

Nämnden beslutade om ett förfrågningsunderlag för upphandling av mottagningar inom urologi, neurologi och handkirurgi i Göteborg.

 

Ärendet behandlades vid dagens sammanträde eftersom två vårdavtal inom urologi, två inom neurologi och en inom handkirurgi löper ut. Dessa verksamheter bedrivs idag vid mottagningar i centrala Göteborg. Upphandlingen omfattar verksamhet som i stort sett motsvarar den verksamhet som bedrivs idag.



Kontaktperson: Ordförande Frank Andersson (s) tel 0705-41 72 96,
1:e vice ordförande Magnus Berntsson (kd) tel 0707-14 47 39, 2:a vice ordförande Karin Greenberg (c) tel 0706-85 07 00


Läs meddelandet som PDF