Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2007-04-27 09:00


Förbättrad tillgänglighet för befolkningen i Centrum-Väster


Delårsbokslutet för HSN 5 Göteborg Centrum-Väster visar ett positivt resultat. Nämndens ekonomi är god. Det positiva resultatet är en viktig förutsättning för utvecklingen av närsjukvården i Centrum-Väster som planeras till 2009.

Läkarbesöken till offentlig och privat primärvård har under årets första två månader ökat med drygt 10 procent, från 43 600 till 48 600 besök. Antalet hembesök från BVC till nyblivna föräldrar har också ökat.

En ny vårdcentral i Tynnered beräknas öppna under senhösten. Vårdcentraler, MVC och BVC har tillförts dietister och psykologer/kuratorer, beteendevetenskaplig kompetens finns nu vid alla offentliga vårdcentraler.

Köerna till ortopedi och handkirurgi är fortfarande långa, men vårdgarantin uppfylls inom flertalet områden.

Det pågår även en översyn av jourverksamheten i Göteborgsområdet. Översynen görs med anledning av att avtalet med Capio Axess Akuten AB löper ut och att en ny upphandling måste göras. I samband med detta ses jourutbudet över.



Kontaktperson: Ordförande Frank Andersson (s), tfn 0705-41 72 96, frank.andersson@vgregion.se
1:e vice ordförande Magnus Berntsson (kd), tfn 0707-14 47 39, mb@kristdemokraterna.se 2:a vice ordförande Karin Greenberg (c), karin.greenberg@centerpartiet.se


Läs meddelandet som PDF