Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2009-12-11 16:11


Pressmeddelande från hälso- och sjukvårdsnämnd 5

Helhetslösning för hälso- och sjukvården


Utvecklingen av hälso- och sjukvården i Södra Skärgården är ett prioriterat mål för hälso- och sjukvårdsnämnden för centrala och västra Göteborg (HSN 5). Därför har nämnden idag givit tjänstemännen i uppdrag att komma med förslag på en helhetslösning gällande hälso- och sjukvård, samverkan mellan aktörerna samt jour/beredskap i Södra Skärgården.

 

HSN 5 har sedan våren 2007 på olika sätt följt och styrt för utvecklingen av hälso- och sjukvården i Södra Skärgården utifrån sitt befolkningsansvar. Nämnden har bland annat initierat en dialog mellan berörda parter (Sahlgrenska Universitetssjukhuset/SU, Falck Ambulans och Räddningstjänsten) kring ambulanstrafiken samt förstärkt jourberedskapen på värnöarna under sommaren 2009.

 

För att möta befolkningens behov av en väl fungerande närsjukvård krävs en dialog och samverkan mellan yrkesgrupper, vårdenheter och vårdgivare, både på primärvårdsnivå, länssjukvårdsnivå och den kommunala hälso- och sjukvården.

 

Inför sommaren 2010 ska hälso- och sjukvården, samverkan mellan aktörerna samt jour/beredskap för befolkning och gäster i Södra Skärgården vara säkerställd. Förslaget till helhetslösning ska presenteras på nämndens sammanträde i april 2010.



Kontaktperson: Ordförande Frank Andersson (S), tfn 0705-41 72 96, frank.andersson@vgregion.se
1:e vice ordförande Magnus Berntsson (KD) tfn 0707-14 47 39, 2:a vice ordförande Karin Greenberg (C) tfn 0706-85 07 00


Läs meddelandet som PDF