Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2012-11-19 10:00


Pressinbjudan

Kommuner och regionen samverkar om sjukvård


Under en temaeftermiddag på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv träffas representanter från fem kommuner och Västra Götalandsregionen för att diskutera framtidens hälso- och sjukvård.

Framtidens hälso- och sjukvård 2025. Så kallas temaeftermiddagen som hälso- och sjukvårdsnämnd 4 bjuder in till, torsdagen den 22 november. Ledande politiker och tjänstemän från kommunerna Tjörn, Öckerö, Kungälv, Stenungsund och Ale samt från primärvården och Kungälvs sjukhus är inbjudna.

”Delar samma mål”

De fem kommunerna är kommuner i det geografiska område som utgör hälso- och sjukvårdsnämnd 4.


Jan-Åke Simonsson (S), ordförande i HSN4. Klicka på bilden för högupplöst.

 – Vi kommer från olika organisationer och våra uppdrag ser olika ut. Men målet delar vi, att erbjuda den bästa möjliga hälso- och sjukvården till invånarna, säger Jan-Åke Simonsson (S), ordförande i HSN4.
  
 – Det är viktigt att vi träffas och delar erfarenheter och ges utrymme att berätta om våra olika utmaningar, säger Jan-Åke Simonsson, ordförande i HSN4.
 

Regionstyrelsen har nyligen beslutat om en vision för framtidens hälso- och sjukvård 2025. Visionen ska bland annat visa vägen till en stärkt närsjukvård, lokalsjukhusens framtida roll och ett bättre omhändertagande. Det är med visionen som utgångspunkt som samverkansmötet hålls.

Se programmet och listan över inbjudna politiker och tjänstemän

Hitta hit (nytt fönster)



Kontaktperson: Jan-Åke Simonsson (S), ordförande i HSN4 - 0706-40 60 99
Jonathan Neselrot, kommunikatör, hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli – 0705-50 61 79


Läs meddelandet som PDF