Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2009-09-30 16:30


Krav på bra, tillgängliga lokaler inom VG Primärvård


Hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg har uppmärksammat att det finns brister i flera av de lokaler, där vårdcentraler inom VG Primärvård startar den 1 oktober. Kansliet ställer därför krav på att dessa brister i lokalerna ska åtgärdas snarast.

- Utifrån de krav som Västra Götalandsregionen har ställt för att man ska kunna teckna kontrakt inom VG Primärvård har vi förväntat oss mer. Just nu ser det bekymmersamt ut att kunna erbjuda alla invånare tillgång till bra, tillgängliga lokaler. Samtidigt vet vi att många nya vårdgivare är i full gång med att iordningställa sina lokaler, säger Ralph Harlid, hälso- och sjukvårdschef i Göteborg.
- Men jag vill dock poängtera att de flesta vårdcentraler uppvisar goda exempel på tillgängliga lokaler, fortsätter Ralph Harlid.

En avvägning har gjorts utifrån att vårdcentralerna startar redan imorgon. Hälso- och sjukvårdskansliets bedömning är att det är svårt att inte låta alla vårdcentraler gå igång som planerat. Ett stopp för ett flertal enheter skulle innebära att listade medborgare måste erbjudas annan vårdcentral, något som kan innebära olägenheter. Däremot kan invånarna själva välja en annan vårdcentral.

Som planerat kommer Västra Götalandsregionen nu att gå vidare med en så kallad verifiering, för att bland annat granska samtliga vårdcentralers lokaler. Denna verifiering ska vara slutförd vid årsskiftet 2009/2010.

 



Kontaktperson: Ralph Harlid, Hälso- och sjukvårdschef, 031-63 05 91 eller 0708-163 100


Läs meddelandet som PDF