Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2008-05-29 06:00


Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnd 11, Hisingen, 2008-05-28

Ny policy för resor


Resepolicy för HSN 11

Hälso- och sjukvårdsnämnd 11, Hisingen beslutade på sitt möte den 28 maj att godkänna förslaget till resepolicy för nämndens politiker.

I policyn beaktas kostnader, säkerhet och miljön. Samtliga inom VGR berörs av policyn och har ett därmed ett ansvar för att planera sina resor, så långt det är möjligt, på ett sådant sätt att målen om säkerhet, kostnad och miljö nås. Kollektivtrafik och cykel eller tjänstebil ska användas vid kortare resor och vid längre resor ska tåg eller buss nyttjas.

Användes den privata bilen regelbundet i tjänsten ska den uppfylla kraven från Vägverket om miljö och säkerhet. Detta innebär bland annat att bilen ska vara så energisnål som möjligt och inte vara inregistrerad för första gången tidigare än 1 januari 2001.  

   

Frågor om information i Vårdbarometern

Hälso- och sjukvårdsnämnd 11, Hisingen beslutade på sitt möte den 28 maj att lägga till frågor i Vårdbarometern.

Vårdbarometern är en nationell enkät som görs fyra gånger om året för att följa upp medborgarnas attityd, kunskap och erfarenheter kring hälso- och sjukvården.

Frågorna som kommer att läggas till handlar om hur medborgarna söker information om hälso- och sjukvården. Syftet är bland annat att kunna följa upp de informationsinsatser som nämnden gjort i sitt geografiska område.

  

 

För ytterligare information besök www.vgregion.se/hsn11



Kontaktperson: Mariella Olsson, ordförande, 0768-91 59 49,
Erland Lundell, förste vice ordförande, 0706-29 38 21, Berndt Rhodin, andre vice ordförande, 031-366 90 38


Läs meddelandet som PDF